'Vi fik indfriet børnenes forhåbninger'

Ekstra Bladets testfamilie var positivt overraskede over livet som campister på Djursland - det skal bestemt prøves igen

I begyndelsen var Ulrich ikke helt tryg ved at komme alt for tæt på ponyerne, men han og Karl Christian blev hurtigt fortrolige med campingpladsens spændende dyr.
I begyndelsen var Ulrich ikke helt tryg ved at komme alt for tæt på ponyerne, men han og Karl Christian blev hurtigt fortrolige med campingpladsens spændende dyr.

Lotte Bjarlert og hendes mand, Asbjørn, og sønnen, Ulrich, er egentlig sommerhusmennesker. Inkarnerede sommerhusmennesker. Eller… det troede de i hvert fald, indtil de sagde ja til at være testkaniner for Ekstra Bladet og afprøve livet som campister.

Og her taler vi ikke om at springe ud som komfort-campister i luksushytte eller kæmpe campingvogn, næh, vi taler om forårsferie i en opslået teltvogn på Djursland med dertil hørende danske nattetemperaturer og bad og toilet i fælleshuset.

Tættere samvær
Før turen var der egentlig ikke noget, nogen af dem var specielt nervøse for.

– Jeg har ikke prøvet at være sådan rigtig på camping før, men jeg tror, det bliver sjovt. Jeg glæder mig især til, at vi skal have tid til at hygge os sammen, sagde Lottes søn, Ulrich på 11 år, før de tog af sted.

LÆS OGSÅ: Camping for begyndere

– Jeg forestiller mig, at det kan være en mere afslappet måde at være sammen på. I sommerhuset er der jo altid lige en masse praktiske ting, der skal ordnes, så det ender tit med, at vi ikke har helt så meget tid til at være sammen med hinanden, som vi gerne ville. Jeg glæder mig til at kunne være mere til stede og lave nogle ting sammen og især se børnene være glade, lød Lottes håb.

Planen var at tage tre overnatninger på Auning Camping midt på Djursland og komme rundt og besøge en masse seværdigheder, de ikke havde besøgt før.

– Da vi ankom til campingpladsen, sagde campingfatter Bjarne, at vi selv kunne vælge, om vi ville sove i telt, eller om vi ville have en hytte, fortæller Lotte.

Hytten lød umiddelbart fristende, men efter at have inspiceret begge dele var der ingen tvivl hos Ulrich og hans medbragte ven, Karl Christian, fortæller Lotte:

– De var helt oppe og ringe: 'Teltet er helt klart det fedeste! Det har alt det, som et barn ønsker. Og der er meget mere plads end ovre i hytten', lød det fra dem.

Fadølsanker til farmand
Så var det tid til en tur rundt på pladsen, hvor farmand Asbjørn tilfreds konstaterede, at campingfatter Bjarne havde fadølsanker i fællesteltet og gode grillfaciliteter.

– Bjarne og hans kone, Tina, var virkelig imødekommende og venlige, og man fik bare med det samme fornemmelsen af, at der var styr på tingene. Det er rart, ikke mindst, når man aldrig rigtigt har prøvet det før, siger Lotte.

Et besøg i pladsens kiosk gjorde heller ikke ligefrem drengenes begejstring mindre:

– Det kom bare helt spontant fra de to drenge: 'Orv, han har godt slik i kiosken!' 'Jeg kan få 22 af de der stænger for mine lommepenge. Er du klar over, hvor billigt hans slik er?', fortæller Lotte, mens Ulrich nikker ivrigt:

– Det var virkelig dejligt at mærke drengenes begejstring både over teltet og stedet, siger Lotte Bjarlert.

– Jeg tænkte til at begynde med, at vi da godt kunne tage en enkelt nat i teltet – og så flytte over i hytten.

– Især da det senere på aftenen viste sig at blive meget koldt – temperaturen var jo ret lav på det tidspunkt i maj, hvor vi var af sted.

– Men så lånte vi de dejlige dundyner fra hytten og en fin, lille radiator. Der er nemlig både køkken og køleskab – og altså strøm – i sådan et fint udstyret telt. Og det viste sig, at det var ret hyggeligt at sove i teltet, så det gjorde vi alle nætterne, siger Lotte.

Nemt at møde andre børn
Ulrich er helt enig:

– Det var vildt hyggeligt at være så tæt sammen.

– Jeg savnede overhovedet ikke sommerhuset.

Ulrich og vennen Karl Christian fandt også hurtigt ud af, at pladsens store hoppepude lå lige i nærheden, og at det var ret sjovt.

– Det var også nemt at møde andre børn, fortæller Ulrich.

Glemte badekåber
Lotte og hendes familie har lært meget af turen – ikke mindst en masse praktiske ting.

– Vi havde jo slet ikke tænkt os om, før vi tog af sted. Vi er vant til bare at skulle pakke til sommerhus, hvor vi har en masse ting i forvejen, men vi opdagede hurtigt, at der var nogle helt bestemte ting, der havde været gode at have med, for eksempel badekåber til når man lige skulle op og tisse om natten og i bad om morgenen og sådan. Men vi skulle jo bare have tænkt os om, siger Lotte og fortsætter:

– Jeg er meget positivt overrasket. Og mit håb om at opleve børnenes glæde har jeg fuldstændig fået indfriet.