Aaah, næsten storbycamping

Ajstrup Strand Camping ligger midt i naturen - og med Aarhus lige inden for rækkevidde, får du en 'storbyferie' med i købet

Ajstrup Stran Camping ligger helt ud til Kattegat - og bare et lidt langt stenkast fra Aarhus. (Foto: Ajstrup Camping)
Ajstrup Stran Camping ligger helt ud til Kattegat - og bare et lidt langt stenkast fra Aarhus. (Foto: Ajstrup Camping)

– Det er jo ikke rigtig camping, lød det hånligt fra min ellers meget elskelige Aarhus-familie, da jeg fortalte, at kæresten og jeg skulle bo i campinghytte på Ajstrup Strand Camping ved Beder syd for den jyske hovedstad, og at vi derfor gerne ville lægge vejen forbi og besøge dem.

'Rigtig' camping er i deres øjne og erfaring noget med at ligge i et telt, man selv har slået op efter at have kørt ad de lange, tyske motorveje. Og hvis det skal være helt, helt rigtigt, har man også holdt i 'stau' i nogle timer undervejs, og børnene skal have sagt 'hvornår er vi der?' og 'jeg skal tisse' mindst titusind gange.

Plads til daglejere
Men der tager de nu helt fejl, tænker jeg. Den slags ture har jeg også været på masser af – og selv om Ajstrup i runde tal kun ligger en køre- og færgetur væk fra København, og vi boede i en hytte (med opvaskemaskine …), var følelsen af campinghygge ganske intakt.

– Der er mange, som har en helt bestemt opfattelse af, hvad camping er – på godt og ondt, siger Camilla Dvinge, som er marketingchef og medejer af DanCamps, der består af fem campingpladser i Jylland, herunder Ajstrup Camping.

LÆS OGSÅ: Hvilken campingtype er du?

– Vi vil gerne prøve at møde mange slags campisters meget forskellige behov. Det betyder, at her både er plads til de mere traditionelle campister, som har deres campingvogn liggende fast herude, dem som kommer langvejs fra – Holland, Sverige og Norge for eksempel – og så den nye gruppe, der er ved at vokse frem, som hellere vil leje en hytte eller en retro-campingvogn – eller som kommer for en enkelt overnatning i forbindelse med en koncert inde i Aarhus, forklarer hun.

Total afslapning
– Vi kan på ingen måde tilbyde al den luksus, som mange af campingpladserne ovre på Vestkysten kan – vi ligger til gengæld tæt på både stranden og på Aarhus, så tanken er, at folk benytter sig af de mange tilbud derinde. Og stranden, selvfølgelig.

Tilbage til vores campinghytte-ferie: Efter hver dag rituelt at have hentet friske rundstykker hos kønne Stine i campingpladsens købmandsbutik, var det bare at sætte os ind i bilen (eller bussen, som kører lige uden for pladsen) og køre de ca. 13 kilometer ind til Aarhus – og nyde landskabet undervejs.

Der er både mulighed for at se tv og gå på nettet på Ajstrup Strand Camping, men vi benyttede chancen til at hive stikket ud og nyde roen og manglen på ydre fristelser og forstyrrelser. Og få talt sammen over rødvin. Og læst nogle bøger. Og spist god mad. Sådan helt gammeldags og ferieagtigt.

Og så kan det godt være, at min ellers så elskelige Aarhus-familie ikke mener, det er rigtig camping at bo i en hytte, der i praksis er et mini-sommerhus. Men rigtig afslapning, dét er det.

Ekstra Bladet Ferie var inviteret til Ajstrup Strand Camping af DanCamps.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Ferie
Seneste i Ferie
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen