Danmarks bedste campingpladser

Guide: Skal det være femstjernet luksus eller enstjernet råhygge? Tjek, hvilken campingplads der er den rigtige for dig og din familie

Flere af Danmarks bedste campingpladser ligger ud til Vesterhavet. Med det som nabo er der ikke brug for megen anden underholdnig. (Foto: Digo/Polfoto)
Flere af Danmarks bedste campingpladser ligger ud til Vesterhavet. Med det som nabo er der ikke brug for megen anden underholdnig. (Foto: Digo/Polfoto)

Der er 476 godkendte campingpladser i Danmark, så det kan være sin sag at finde frem til den helt rigtige.

Skal det være ved Vesterhavets lange strande? Tæt på din barndomsby? Skal der ligge et vandland i nærheden, eller skal det helst være så langt som muligt fra den slags?

– Det er selvsagt meget forskelligt, hvad der gør udslaget i forhold til, hvor vi tager hen. Men overordnet vil jeg sige, at kvaliteten af de danske campingpladser er meget høj – de er faktisk blandt de bedste i Europa, fortæller Poul Fejer Christiansen, som er direktør for Campingrådet, der gennem de sidste fem år har stået for at kvalitetsvurdere danske campingpladser.

Her er de to højst vurderede campingpladser i 2011 i hver kategori – fra en til fem stjerner. Du kan finde stjerner og kvalitetsvurderinger på alle 476 godkendte danske campingpladser på: danskecampingpladser.dk

1 stjerne:

Vejen Camping

Petersmindevej 1

6600 Vejen

Mellem Kolding og Esbjerg, ligger Vejen Camping. En plads som henvender sig til lette campister af den sportsinteresserede slags – her er mulighed for både vandreture i skoven, golf, cykling og fiskeri. Nærmeste badestrand ligger ca. 40 km. væk, til gengæld ligger pladsen lige siden af en svømmehal. Der er også mulighed for at tage en kanotur og en bowlingaften i nærheden.

Se mere på: vejenic.dk

Vojens Camping

Stadionallé 10

6500 Vojens

Kører du ind i landet fra Haderslev, kommer du til Vojens og Vojens Camping. Et fint udgangspunkt for dig, som er i telt eller vil leje en hytte og som gerne vil spille golf, fiske eller dyrke cykelsport. Her er ligeledes gode muligheder for vandreture – også guidede – i den omkringliggende natur, eller en tur i indendørs vandland, som ligger fem kilometers væk.

Se mere på: danskecampingpladser.dk – søg på 'Vojens'

2 stjerner:

Børsmose Strand Camping

Børsmosevej 3, Børsmose

6840 Oksbøl

Lidt nord for Blåvandshuk lige ved Vesterhavet, ligger Børsmose Strand Camping. Den er ny på listen i forhold til sidste år. Her er mange aktivitetsmuligheder at vælge mellem, hvad enten man er til lystfiskeri, windsurfing, udflugter til fods eller på cykel – guidede eller på egen hånd. Her er også både grillbar, internetcafé og mulighed for at leje både hytter og campingvogne – og mange andre ting.

Se mere på: borsmose.dk

Nørre Lyngvig Camping

Holmsland Klitvej 81

6960 Hvide Sande

Nord for Hvide Sande ud til Ringkøbing Fjord ligger helårscampingpladsen Nørre Lyngvig Camping, som med sine 44 hektar naturgrund hævder at være Skandinaviens største. Den er et godt udgangspunkt for en ferie med både strandliv, windsurfing, fiskeri, cykelture og vandring. Er vejret dårligt, ligger her også en indendørs pool til både børn og voksne. Her er desuden mulighed for at leje hytter i forskellige kategorier.

Se mere på: lyngvigcamping.dk

3 stjerner:

Klim Strand Camping

Havvejen 167

9690 Fjerritslev

Klim Strand Camping ved Fjerritslev i Nordjylland byder på virkelig mange aktiviteter til børnefamilierne. Her er bl.a. islandske heste, minizoo, vandland og aktivitetsleder til de helt små, og skateboardbane, beachvolley, vandrutsjebane, bordtennis og mange andre ting til de større børn. Og windsurfing og wellness til far og mor. Hvis du da ikke bare vil leje en cykel, en fiskestang eller gå en tur på stranden.

Se mere på klimstrand.dk

Gammelmark StrandCamping

Gammelmark 20,

Dynt Strand, 6310 Broager

Endnu en af de campingpladser, som har rigtig mange tilbud til børnefamilierne og folk med hang til vandrelaterede aktiviteter – lystfiskeri, sejlads, windsurfing – og minizoo, cykel- og hesteudlejning, poolområde og meget andet. Mulighed for vandreture m.m. Pladsen ligger ved Sønderborg fjord og altså en relativt kort køretur det historiske område omkring Dybbøl.

Se mere på: gammelmark.dk

4 stjerner:

Skiveren Camping

Niels Skiverensvej 5

9982 Ålbæk

Lige der, hvor Danmarks 'tophue' begynder ude ved Vesterhavet, ligger Skiveren Camping – relativt tæt på Skagen. Her er sportsaktiviteter for både børn og voksne i form af vandsport (naturligvis), lystfiskeri, fodbold, opvarmet pool og mulighed for cykel-, gå- og løbeture i nærheden – og badning på stranden, der ligger lige ved. Du kan leje både campingvogne og hytter.

Se mere på: skiveren.dk

Feriepark Langeland, Emmerbølle

Emmerbøllevej 24

5953 Tranekær

Alle former for vandsport er oplagt, når man tager til Langeland. Og er man til windsurfing, kano- eller kajakture, lystfiskeri og dykninng, er Feriepark Langeland et oplagt feriemål. Pladsen ligger lige ved vandet og byder på alskens aktiviteter for børnefamilier med minizoo, poolområde, masser af legepladser og sågar børnpasning for børn op til syv år. Du kan leje telt, campingvogn eller hytte.

Se mere på: emmerbolle.dk

5 stjerner:

Jambo Feriepark

Solvejen 60

9493 Saltum

Mellem Blokhus og Løkken i Nordjylland ligger Jambo Feriepark, som har sit navn fra ejernes tid i Afrika – og Afrikatemaet går igen på hele pladsen. Du er tæt på havet, og pladsen byder på masser af aktiviteter til børnefamilierne med legepladser, aktivitetsleder til de små, mini-vandland, sportshal med bl.a. badminton, bordtennis og volleyball – og så kan du både spille golf, fiske, cykle og tage på vandretur lige i nærheden – og meget andet. Du kan leje enten en campingvogn eller en hytte på pladsen.

Læs mere på: jambo.dk

Hvidbjerg StrandFeriepark

Hvidbjerg Strandvej 27

6857 Blåvand

Hvidbjerg Strand ligger direkte ud til Vesterhavet nordvest for Esbjerg ved Blåvand. Her er både traditionel camping og mulighed for at leje hytter og værelser. Pladsen har eget badeland, fiskesø, kurbad og wellness og mange andre ting. Som ekstra bonus gør pladsen meget ud af, at der er ro om aftenen, og derfor modtager de ikke unge mennesker i grupper.

Læs mere på: hvidbjerg.dk