De unge vil være rejseguider

Star Tour har oplevet en eksplosiv stigning i antallet af guideansøgninger. Tv-programmer og ungdomsarbejdsløshed blandt mulige forklaringer

Guidedrømmen lokker stadig flere. Eksotiske rejsemål, nye venner og masser af udfordringer er nogle af årsagerne. (Foto: Marcus Lawett)
Guidedrømmen lokker stadig flere. Eksotiske rejsemål, nye venner og masser af udfordringer er nogle af årsagerne. (Foto: Marcus Lawett)

Mange unge mennesker har traditionelt gerne villet prøve kræfter med jobbet som rejseguide. Drømmen om solskin, fest og glade mennesker lokker, og på bare tre år er antallet af jobansøgere hos Star Tour steget med vanvittige 350 procent.

LÆS OGSÅ:

Se også: Få mest ud af din all-inclusive-ferie

Og kampen om pladserne er blevet hårdere af flere grunde. For stadig flere af de unge er universitetsuddannede. Og det er et udtryk for en stor ungdomsarbejdsløshed.

- I år har vi fået flere end 500 ansøgninger til 35 guidejobs, og der er mange veluddannede blandt ansøgerne. For os betyder det, vi kan plukke de allerbedste til uddannelsen som guide, og det er jo rigtig positivt, selvom arbejdsløsheden blandt de unge i sig selv ikke er særlig opmuntrende, siger Stig Elling, salgsdirektør i Star Tour.

LÆS OGSÅ:

Se også: De lokale guider dig i ny rejse-app

Flest fynboer og jyder vil være guider
En anden bemærkelsesværdig udvikling er, at 70 procent af ansøgerne kommer fra Fyn og Jylland, mens kun 30 procent er fra Sjælland. Flest unge kvinder vil være guider, idet kønsfordelingen viser 73 procent kvinder og 27 procent mænd.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Hent flere
Hent flere