Rejsebureau vandt sag om 'drukrejser'

Forbrugerombudsmand fik ikke dømt selskab, der gennem blandt andet Ungrejs sender festglade unge sydpå.

Det går vildt for sig når de unge fester i blandt andet Sunny Beach. (Foto: Anthon Unger/Polfoto)
Det går vildt for sig når de unge fester i blandt andet Sunny Beach. (Foto: Anthon Unger/Polfoto)

Rejsebureauet Travel Booking, der arrangerer ungdomsrejser til Tyrkiet og Spanien, brød ikke markedsføringsloven, da bureauet i annoncerede i ungdomsblade for det, som siden blev betegnet som 'drukrejser'.

LÆS OGSÅ:

Inez Gavilanes vil helst befinde sig under vandet med store, fede hajer, når hun er på ferie. (Foto: Vanna Envall/All Over) Danmark - 4. jul. 2011 - kl. 07:35 Sukker-Inez kampstiv i Golden Sands

Vestre Landsret frifandt tirsdag rejsebureauet, der tidligere ved Retten i Esbjerg ellers blev idømt en bøde på 175.000 kroner.

I stedet fik Forbrugerombudsmanden et nederlag og statskassen skal betale alle sagens omkostninger.

LÆS OGSÅ:

Se også: Ungdoms-drukrejser for retten

Forbrugerombudsmanden havde rejst sagen som en prøvesag for at få skabt en retspraksis for annoncering med alkohol over for unge under 18 år, men det skete altså ikke.

Landsretten finder dog grund for at kritisere brugen af et bestemt ord i annoncematerialet, nemlig 'pubcrawling'.

Her siger landsretten, at det dækker over en opfordring til at drikke sig fra sans og samling ved natten igennem at besøge et større antal barer.

LÆS OGSÅ:

Se også: - Vi lægger ikke op til drukrejser

Anvendelsen af dette begreb må derfor anses for at være et så aggressivt virkemiddel, at der er omfattet af forbuddet.

Men ordet optræder kun på hjemmesider, der er beskyttet af et aldersfilter, og derfor anses ordet ikke at være rettet mod unge under 18 år.

Selvom unge under 18 år kan lyve sig ind på siderne, kan de ikke direkte købe de tillægsydelser, der omhandler alkoholindtagelse.

LÆS OGSÅ:

Se også: Med Jesus på Ung Rejs

Vestre Landsret kiggede i sin sagsbehandling på en række annoncer for ungdomsrejser i blandt andet Chili og Tjeck, der uddeles på landets uddannelsesinstitutioner.

I et enkelt tilfælde var der et billede af nogle unge i en bar, men det opfatter landsretten ikke som en opfordring til at drikke alkohol og de forskellige muligheder for at købe alkohol på rejsestederne var kun nævnt på hjemmesider, der var beskyttet af filteret.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Hent flere
Hent flere