Konge for en dag

Hvedholm Slot lokker med statelige omgivelser og rigtig god mad

Hvedholm Slot ligger i det smukke landskab ved Faaborg omgivet af park og små søer med kig til Det Sydfynske Øhav.
Hvedholm Slot ligger i det smukke landskab ved Faaborg omgivet af park og små søer med kig til Det Sydfynske Øhav.

Et gammelt ordsprog siger, at 'mit hjem er mit slot'. Men hvorfor ikke vende det om og gøre 'et slot til dit hjem'?

Det er præcis, hvad du kan på Hvedholm Slot lige uden for Faaborg på Sydfyn – i hvert fald for en dag eller to.

Her er historie, idyl, god mad og ikke mindst god plads – både i de fornemt restaurerede sale og på værelserne, der tæller brudeværelser, store suiter samt en række annekser, hvor op til 12 personer kan bo sammen.

Du kan selvfølgelig komme valsende ind fra slotsalleen og booke et værelse som på ethvert andet hotel. Men man får mest ud af sit ophold, hvis man benytter sig af et af tre forskellige ophold, som Hvedholm Slot byder på.

Fælles for dem er, at maden er en central del af oplevelsen. Derfor var det også slottets gourmetophold, der stod på ønskelisten, da opholdet blev booket.

Her bliver man indlogeret i brudeværelse med himmelseng og forkælet med kaffe og kage efter indkvarteringen.

Tårntur og svanesø
Herefter er der tid til at gå på oplevelse inden aftenens store middag. Det kan man gøre i slottets mange sale, men der skal også være plads til et besøg i tårnet, der giver en fantastisk udsigt over området.

Og så er en tur rundt i parken også obligatorisk. Den er anlagt i engelsk stil og er hyggelig med svaner i søerne og nysseligt klippede græsplæner.

LÆS OGSÅ: Fyn: Øen i midten har det hele

Den er ikke fantastisk stor, så en slentretur gennem den kan være overstået på under et kvarter. Men så kan man trøste sig med et ophold på parkens udsigtspunkt, hvor der er udsigt over Faaborg og Det Sydfynske Øhav, eller en tur i græsset foran den store sø med slottet i baggrunden.

God appetit nødvendig
I hvert fald er det godt med lidt frisk luft inden middagen – for en sund appetit er nødvendig.

Måltidet indledes naturligvis med en velkomstdrink og en lille snack, inden første ret serveres. I vores tilfælde var det ramsløgsgravad torskefilet og pestobagte muslinger. En rigtig god start, der blev fulgt fornemt op af først røget svinemørbrad på salater og dernæst lammeculotte med ristede svampe.

De udvalgte gårdoste var også lige i øjet, og desserten med flere af husets kager, sorbet og is var lækker, men decideret enorm. Her kneb det gevaldigt med at spise op.

Gedigent håndværk
Gastronomien på Hvedholm Slot bevæger sig ikke på Michelin-niveau, men håndværket er i orden. Der er noget solidt og kvalitetsbevidst over retterne, der i parentes bemærket ikke er specielt dyre.

498 kroner kan alle fem købes for, hvis man kommer forbi og kun ønsker at spise. Det må siges at være aldeles rimeligt.

LÆS OGSÅ: En weekend på slottet

Den flinke betjening havde under måltidet forsynet os med forskellige vine fra husets store vinkælder, som er åben for vinsmagning om lørdagen. De kan købes separat, men en ledsagende vinmenu til 495 kroner kan kun anbefales, hvis man vil have rundet oplevelsen rigtigt af.

Men den stopper ikke der, hvis man er på gourmetophold. Der skal først kaffe og chokolade på bordet. Det kan man vælge at tage med på værelset eller i biblioteket, hvor man kan sidde i Chesterfield-arrangementet og kigge ind i pejsen.

Præcis sådan, det bør være, når man er konge for en dag.

1 af 3 Brudeværelse med himmelseng – man føler sig nemt som konge for en dag på Hvedholm Slot.
2 af 3 Lammeculotte med ristede svampe - køkkenet på Hvedholm Slot leverer gedigen kokkekunst.
3 af 3 Hvedholm Slot ligger i det smukke landskab ved Faaborg omgivet af park og små søer med kig til Det Sydfynske Øhav.
0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Hent flere
Hent flere