Cimber tynges af kapitalmangel

Det danskbaserede flyselskab Cimber Sterling vil udvide aktiekapitalen med op mod 300 millioner kroner

En Boeing 737-700 fra Cimber Sterling. Selskabets regnskaber er ikke i skyhøjde. (Foto: Cimber Sterling)
En Boeing 737-700 fra Cimber Sterling. Selskabets regnskaber er ikke i skyhøjde. (Foto: Cimber Sterling)

Flyselskabet Cimber Sterling har hårdt brug for flere penge.

Derfor skal selskabets bestyrelse bemyndiges til at udvide aktiekapitalen med op til 300 millioner kroner, skriver check-in.dk.

Det står klart mandag aften, hvor selskabet har indkaldt til en ekstraordinær generalforsamling, der vil finde sted 24. april.

SE OGSÅ:

Der er mange fordomme om stewardesser og piloter. Men hvad siger piloten til dem? (Vidcap) Danmark TV: Hvad synes piloten om de sexede stewardesser?

Ledelsen i Cimber Sterling har på det seneste ikke lagt skjul på, at der er behov for en rekapitalisering af det hårdt plagede flyselskab.

Da Mansvell Enterprises indtrådte som storaktionær i selskabet 1. august sidste år, blev der tilført 165 millioner kroner i frisk kapital. Disse penge blev næsten udelukkende anvendt til at betale gæld til kreditorerne.

SE OGSÅ:

Redningsveste kan være brugbare, når man nødlander på vand. Forudsat at flyskroget ikke splintres eller du puster den op inde i flyet og bliver fanget i en luftlomme, mens flyet synker. (Vidcap) Danmark TV: Hvor er faldskærmen når flyet styrter?

Sidenhen har Cimber Sterling måttet låne 239,3 millioner kroner af Mansvell Enterprises, men heller ikke det har været nok.

Derfor har selskabet brug for en langsigtet kapitalisering, der skal skabe ro om selskabet.

På generalforsamlingen er det meningen, at selskabets bestyrelse skal have bemyndigelse til at udvide aktiekapitalen med op til 300 millioner kroner i en eller flere omgange inden året er omme.

SE OGSÅ:

Kaptajn Morten Overgaard i et CRJ 200 fra canadiske Bombardier. Det har en marchhastighed på 516 knob svarende til 955 km/t. (Foto: Cimber Sterling) Danmark TV: Så galt kan det gå under turbulens

En kapitaludvidelse af denne størrelse er nødvendig for Cimber Sterling, idet selskabets egenkapital per 31. januar var på 82,5 millioner kroner med negativt fortegn.

Herudover havde selskabet på samme tidspunkt en rentebærende gæld på omkring 600 millioner kroner, hvoraf 239,3 millioner er relateret til hovedaktionæren Mansvell Enterprises.

LÆS OGSÅ:

Cimber Sterling fik et underskud på 100 millioner kroner før skat i tredje kvartal. (Foto: Cimber Sterling) Danmark Cimber Sterling flyver med kæmpeunderskud

Samtidig med offentliggørelsen af den ekstraordinære generalforsamling har Cimber Sterlings revisor, KPMG, taget det opsigtvækkende skridt at opsige samarbejdet med flyselskabet og fratræde som revisor.

Derfor indstiller Cimber Sterling, at PricewaterhouseCoopers bliver valgt som selskabets nye revisor

0 kommentarer
Vis kommentarer