Grænsebutikker klar til danske påskegæster

Tyske og svenske dagligvarebutikker satser stærkt på danske kunder i påskedagene

Malmø regner med at tiltrække masser af købelystne danskere i påsken. I Sverige har man langt mere liberale regler for butikkernes åbningstider. (Foto: VisitSweden)
Malmø regner med at tiltrække masser af købelystne danskere i påsken. I Sverige har man langt mere liberale regler for butikkernes åbningstider. (Foto: VisitSweden)

Mens butikkerne i Danmark er lukkede i påskens mange helligdage, så er der fuld fart på grænsehandlen i Sverige og Tyskland.

I butikkerne i Helsingborg, Malmø og syd for den dansk-tyske grænse har de ansatte i øjeblikket travlt med at fylde hylder og kølediske ekstra godt op, så man er klar til den årlige invasion af købelystne danske påskegæster.

LÆS OGSÅ:

En enkelt nat på hotel kan på ingen tid bringe gnisten tilbage i parforholdet. Så find en barnepige til ungerne og kom straks afsted. (Foto: Colourbox.com) Udland Vi tager på ultrakorte rejser

I Tyskland har butikkerne åbent i hele påsken bortset fra langfredag. I Sverige er det kun påskedag, butikkerne holder helt lukket. Langfredag er det dog kun nogen butikker i Sverige, der holder åbent og kun fra 12 til 16.

Malmø Citysamverkan har i år valgt at sende shoppingguider ud på byens gader og stræder i påskedagene for at uddele kort med information om byens butikker til de mange danskere.

LÆS OGSÅ:

Malmø har et rigt udvalg af butikker, og der kan være penge at spare i forhold til Danmark. (Foto: Oskar Falck) Rejsetips Malmø erklærer København krig i påsken

- Vi ser hvert år et stort rykind af danskere i påskedagene. I år gør vi så en ekstra indsats for at fortælle om åbningstiderne i Malmøs store udvalg af butikker, siger Pia Sandin, der er direktør for Malmø Citysamverkan.

Mike Simonsen, der er administrerende direktør for Fleggaard-butikkerne syd for den dansk-tyske grænse, glæder sig til de travle påskedage.

- Vi forventer vækst i påsken, både vækst i omsætning og glade kunder. Vejret er med os, folk har lige fået løn og der er mange fridage at handle i, siger han til Ritzau.

LÆS OGSÅ:

En helt døgn i selskab med veninderne? Hvorfor ikke rejse over på den anden side af Øresund. (Foto: Colourbox.com) Udland Tag på tøsetur eller herrehørmer i Malmø

Hos Dansk Supermarked, der ejer butikskæderne Bilka, Netto og Føtex, ærgrer man sig lidt.

- Vi synes, det er konkurrenceforvridende, at danskerne kan finde masser af åbne butikker i helligdagene, når de bare krydser grænsen. Det bedste ville være, hvis vi havde de samme regler, siger Henrik Kirketerp, der er direktør i Dansk Supermarked.

0 kommentarer
Vis kommentarer