Dansk turisme gjorde lille comeback i 2011

Nye tal viser, at overnatningerne i Danmark gik lidt frem i 2011 - turismen er på vej tilbage i et vækstspor

Der var en fremgang på en procent for antallet af overnatninger i danske udlejningssommerhuse. (Foto: Niels Jakobsen/Polfoto)
Der var en fremgang på en procent for antallet af overnatninger i danske udlejningssommerhuse. (Foto: Niels Jakobsen/Polfoto)

Antallet af overnattende turister steg en anelse i 2011.

I alt blev det til ca. en million ekstra overnatninger - svarende til en stigning på tre procent på hoteller, feriecentre, campingpladser og vandrehjem. Sommerhusene stod i sig selv for en fremgang på en procent.

LÆS OGSÅ:

Her er Danmarks største vidunder

- Det er yderst positivt, at antallet af overnatninger er steget med godt en million ekstra, siger Mette Feifer, markedsdirektør i Dansk Erhverv.

- Dermed er dansk turisme på vej tilbage på vækstsporet, selv om der stadig er et stykke vej til niveauet fra før krisen i 2008, siger hun.

Desuden påpeger hun, at den danske turisme fortsat ikke for alvor har fat i de globale vækstrater på området.

LÆS OGSÅ:

Hver anden skal på vinterferie

Fremgangen i 2011 tilskriver hun blandt andet bedre rammevilkår for udlejere af feriehuse og mulighed for delvis lettelse af hotelmomsen.

Det er dog stadig dyrt at være turist i Danmark, påpeger Mette Feifer, der gerne ser en øget satsning på vedvarende energi og energibesparelser, så det kan blive billigere at være turist herhjemme.

LÆS OGSÅ:

Vi har mere ferie end alle andre

De nye tal fra Danmarks Statistik viser, at hotellerne i 2011 fik en fremgang på otte procent i antal overnatninger, mens campingpladserne gik en procent tilbage.

Feriecentre kan melde om seks procent flere overnatninger, og vandrehjem fik en fremgang på fire procent. Til gengæld gik antallet af gæster i lystbådehavne tilbage med syv procent.

LÆS OGSÅ:

For nu' det Sigurds Samsø-time

I sommerhusene var der på årsbasis tale om en fremgang på fem procent blandt danske gæster.

Til gengæld faldt antallet af besøgende fra Tyskland - hovedgruppen af overnattende turister i sommerhuse - med to procent. Også antallet af gæster fra Holland faldt, men det blev opvejet af flere gæster fra Sverige og især Norge.

LÆS OGSÅ:

Kåre Quist: Nordsjælland et helvede når det pisser ned

Sommerhusbranchen kan dog glæde sig over, at der ved årets udgang var booket betydeligt flere uger end på samme tidspunkt sidste år.