Vi kommer næppe nogensinde til at hæve VM-trofæet i fodbold. Men vi kan så meget andet i dette lille land.
For eksempel er vi verdensmestre i ferie. Ikke blot har vi flest feriedage, men vi er også hurtigere end både japanerne, englændere, nordmænd, svenskere og sydkoreanere til at koble og droppe arbejdsmailen, når vi er gået på ferie.
Det viser en undersøgelse foretaget for Expedia af den internationale analysevirksomhed Harris Interactive. Man har sammenlignet rejsevanerne for indbyggerne i 20 forskellige lande og spurgt en repræsentativ gruppe i alderen 16-80 år.
LÆS OGSÅ: Feriens glæder er kortvarige
Blandt de mest i øjenfaldne resultater af undersøgelsen er, at hele 80 procent af danskerne holder 21 eller flere feriedage. Det tal kan end ikke vores nordiske naboer i Sverige og Norge matche. Og slet ikke i det overvældende arbejdsomme Japan, hvor hele 27 procent svarer, at de slet ikke holder ferie.
- Undersøgelsen viser, at danskerne er de allerbedste til at holde ferie. En ting er, at danskerne er blandt de indbyggere, der modtager flest feriedage fra deres arbejdsgiver. Noget andet er, at danskerne også benytter det i et omfang, der overstiger alle andre lande, siger Charlotte Gogstad, ansvarlig for Expedia i Norden.
Samtidig viser undersøgelsen, at danskerne også er de bedste til hurtigt at glemme arbejde og bekymringer og bare slappe af, når ferien starter.
LÆS OGSÅ: 10 gode råd til at undgå stress og sygdom på ferien
- 62 procent af danskerne slapper af det øjeblik, de tager på ferie, og blot 14 procent tjekker regelmæssigt deres mail eller telefonsvarer på deres ferie.
- I et land som Frankrig er det hele 56 procent, som ofte tjekker mail og telefon, mens næsten 40 procent af svenskerne skal bruge mere end et par dage, før de slapper helt af, siger Charlotte Gogstad og fortsætter:
- Det er umiddelbart et sundhedstegn, at danskerne er så hurtige til at koble af, og at de udnytter mest muligt af deres ferie. Det viser at danskerne prioriterer privatlivet højt og sætter pris på at være sammen med familien. Samtidig er det signal om, at danskerne ikke er blandt de, der er blevet hårdest ramt af den økonomiske krise og derfor fortsat har råd til at rejse.
LÆS OGSÅ: Solferien gør dig dummere