Adrian Hughes: Ville haste til Kerala, hvis der udbrød atomkrig

Tv-værten Adrian Hughes holder meget af Sydindien - og mindre af faren ved at genere Afrikas flodheste

Næste gang, Adrian Hughes skal på ferie, skal han stå på ski. Det har han ikke gjort i 15 år, men han synes, det er dejligt. (Foto: Michael Medgyesi)
Næste gang, Adrian Hughes skal på ferie, skal han stå på ski. Det har han ikke gjort i 15 år, men han synes, det er dejligt. (Foto: Michael Medgyesi)

Mit yndlingsrejsemål er ...

– Kerala i Sydindien, hvor man kombinerer dejlig varme, intenst smaragdgrønne rismarker og palmer med færdsel på vandkanaler og små bifloder i næsten blikstille omgivelser. Kerala virker så økologisk og socialt bæredygtigt, at det ville være stedet, jeg ville haste til, hvis der udbrød atomkrig i morgen.

Det dummeste, jeg har gjort på en rejse, er ...

– At gå helt alene gennem et slumkvarter i Philadelphia i den tro, at jeg bare kunne sightsee, hvor jeg ville. Jeg kom ikke til skade, men det burde jeg. Det næstdummeste var med kajak at forsøge at komme tæt på flodhestene i Zimbabwes Karibasø. Flodheste er Afrikas mest farlige dyr, fordi de har to uheldige egenskaber: De forsvarer det, de opfatter som deres eget territorium, og de er så nærsynede, at de ikke kan se forskel på en anden flodhest og en kajak.

Når jeg skal på ferie, vil jeg helst rejse sammen med ...

– Min mand, som jeg deler alt med – blandt andet vores opfattelse af, hvornår vi skal spendere og flyve i luftballon, og hvornår det er lige så godt at tage et tredjeklasses tog mellem Aswan og Luxor.

Når jeg er på ferie ...

– Forbereder jeg mig så lidt som muligt for at få så mange overraskelser som muligt. Hvis jeg har kort tid i en by, går jeg ind i en kiosk, kigger på postkortene og overvejer, hvilke af seværdighederne jeg gerne vil se i virkeligheden.

LÆS OGSÅ: Lisbeth Østergaard: - Jeg har stadig billeder med 100.000 myggestik

Næste gang, jeg skal ud at rejse ...

– Skal jeg på ski igen. Det har jeg ikke været i 15 år, der var åbenbart andet, som trak. Men ski er dejligt.

Min måde at holde ferie på ændrede sig, da ...

– Jeg og manden købte sommerhus. Det er nu udelukket at tage lang tid til varme lande i sommerperioden, når den danske sommer er så lys, lunefuld, dejlig og kort. Så må man holde sig til.

Mit pinligste rejseøjeblik var ...

– Da min mor i Sydafrika i selskab med min fars gamle kæreste, som han havde fyret 14 dage før, vi ankom, mødte min far med dennes nye kæreste. Fire voksne med en storgrinende 18-årig søn på slæb, som ikke kunne få nok af at se dem vride sig. Pinligt og sjovt.

Jeg slapper bedst af på ferien, når ...

– Der er kommet styr på, hvor vi skal sove samme nat.

LÆS OGSÅ: Sukkerbabe holdt vågen af gekko

Mit bedste feriekøb er ...

– En storspraglet, håndmalet papegøje fra Sydafrika, som foreløbig har fulgt mig og gemalen i 20 år.

Min mest mindeværdige rejseoplevelse var, da ...

– En chauffør kørte rundt med mig, manden og en fælles ven i Indien og insisterede på, at han havde fået besked på at vise os 'Den Magiske Have'. Vi ville hellere hjem, da vi mente, der var grænser for, hvor magisk haven kunne være. Men den viste sig at leve helt og aldeles op til beskrivelsen. Det var et område på størrelse med Tivoli, som lå langt pokker i vold ude på landet for foden af en stor dæmning. Haven brugte vandet til alle mulige former for springvand, mange af dem belyst i Bollywood-farver og sat til tilsvarende musik. Stedet var et tilløbsstykke for den indiske middelklasse, som gav mindelser om den fra alle sider strømmende valfart mod det store bjerg i filmen 'Nærkontakt af tredje grad'.

Vis kommentarer

Skærm

Mest læste i Ferie
Seneste i Ferie
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Har du en mening om Ekstra Bladet? Kom med i vores panel og del din mening med os
Nyhedsredaktør:Anders Zacho
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen