Vi vil overlade feriepengene til Løkke

Ny undersøgelse giver Lars Løkke et snævert flertal ... når det gælder tiltroen til ham som økonomiminister på ferien

Lars Løkke ligger ikke foran i meningsmålingerne i det kommende folketingsvalg. Men et knebent flertal foretrækker ham som privat finansminister på ferien. (Foto: Mogens Flindt)
Lars Løkke ligger ikke foran i meningsmålingerne i det kommende folketingsvalg. Men et knebent flertal foretrækker ham som privat finansminister på ferien. (Foto: Mogens Flindt)

Hvis vi skulle have en partileder til at passe på pengene, når vi tager på ferie, så vinder Lars Løkke Rasmussen (V) med et snævert flertal foran sit opponent Helle Thorning-Schmidt (S).

18 procent af danskere foretrækker således Lars som finansminister på ferien, skarpt efterfulgt af Socialdemokraternes statsministerkandidat med 17 procent.

Det viser en undersøgelse foretaget af Hotels.com.

Mændene vil have Helle
Der er dog forskel på kønnene. For mændene (20 procent) foretrækker Helle, mens kvinderne har svært ved at bestemme sig til, om de helst vil overlade deres penge til Lars Løkke Rasmussen (18 pct.) eller Villy Søvndal (18 pct.).

Der er også store aldersmæssige forskelle på, hvem danskerne foretrækker at få til at passe på pengene, når de er på ferie. Således vil danskere under 30 år helst have Villy Søvndal (21 procent) til at passe på pengene, mens de 30-39-årige helst overlader feriefinanserne til Lars Løkke (21 procent).

LÆS OGSÅ: Thorning danskernes foretrukne rejseguide

Løkke tager Midtjylland og Syddanmark
Det samme gør danskere over 60 år (24 procent), mens de 40-49-årige foretrækker at lade Helle Thorning-Schmidt (22 procent) råde over feriepengene. Det gælder også de 50-59-årige (28 procent).

Også regionalt er danskerne uenige. Således sætter Lars Løkke sig tungt på de to store regioner Midtjylland og Syddanmark. Hver femte (20 procent) midtjyde foretrækker at få Lars Løkke til at passe på feriepengene, mens det i Region Syddanmark er hver fjerde (26 pct.), der helst vil overlade feriefinanserne til Statsministeren.

Rød blok vinder Hovedstaden, Nordjylland og Sjælland
I Region Hovedstaden er Helle Thorning (19 procent) den mest populære kandidat til feriefinansministerposten. Det er dog landets eneste region, hvor hun er den mest populære.

Til gengæld er Villy Søvndal både nordjydernes (25 procent) og sjællændernes (22 procent) klare feriekandidat.

Person jeg helst vil have til at passe på mine penge på ferien Total Kvinde Mand Under 30 år 30 - 39 år 40 - 49 år 50 - 59 år 60 år eller der-over Region Hovedstaden Region Midt-jylland Region Nord-jylland Region Sjælland Region Syd-danmark