Passagerer måtte forlade fly kort før takeoff i Kastrup

Busser hentede passagererne ude ved startbanen. Kaptajnen tog ingen chancer, da der lugtede brændt i cockpittet

Jettime-maskinen skulle være lettet klokken 8.45, men en lugt af kortsluttet elektronik gav anledning til uro, og lufthavnens brandslukningskøretøjer var straks på pletten. (Privatfoto)
Jettime-maskinen skulle være lettet klokken 8.45, men en lugt af kortsluttet elektronik gav anledning til uro, og lufthavnens brandslukningskøretøjer var straks på pletten. (Privatfoto)

Alle passagerer på en Jettime Boeing 737 fra Jettime, der skulle være lettet fra Københavns Lufthavn klokken 8.45 med forventet ankomst på Rhodos tre en halv time senere, måtte tages ud af flyet kort før takeoff.

Årsagen var, at flyets kaptajn bemærkede lugten af noget brændt på vej ud til startbanen.

Defekt kaffemaskine
Først troede besætningen, at der muligvis var tale om brændt asfalt, men da ingen af de andre fly, der havde passeret samme sted på banen, havde lugtet noget, måtte årsagen findes andetsteds, siger ekstrabladet.dk/feries kilde på stedet, Ulf Overbeck.

- Vi er nu blevet kørt til et lokale i lufthavnen og er blevet briefet af kaptajnen. Det viser sig, at det er en defekt kaffemaskine, der har forårsaget den brændte lugt - muligvis på grund af en kortslutning.

En enkelt blev bange
Han fortæller, at informationsniveauet trods enkelte uklarheder har været i orden, og at kun en enkelt passager blev bange.

- Desuden er vi blevet tilbudt mad og drikke, ligesom der proceduremæssigt bliver tilbudt psykologhjælp, lyder det fra Ulf Overbeck.

Han har sammen med resten af pasagererne netop fået at vide, at kaffe- og tekogeren er ved at blive repareret, og at flyet snart kan boardes igen.

Tager ingen chancer
Hændelsen bekræftes over for ekstrabladet.dk/ferie af Klaus Ren, adm, direktør i Jettime.

- På vej ud mod startbanen oplever kaptajnen en mærkelig odeur - lidt ligesom når en køkkenmaskine har opgivet ævred. Der var ikke tale om brand, for så havde man med brask og bram evakueret flyet, men det var der ikke basis for. Men han tog ingen chancer. Som man siger i branchen: 'Er der tvivl, så er der ingen tvivl'.

- Flyet kom ind til gaten igen, og i løbet af ganske få minutter kom teknikerne og forklarede, at det var en kaffemaskine, der var gået i stykker, forklarer Klaus Ren.

Kaffemaskinen er nu blevet demonteret og så vidt vides erstattet med en ny. Og Klaus Ren lover, at passagerene, der snart kan rejse til Rhodos, vil få serveret varm kaffe og te ombord.

0 kommentarer
Vis kommentarer