Alt meldes normalt i årets største charterweekend

Situationen i Grækenland bør ikke bekymre de 60.000 danske charterturister, der tager afsted i denne weekend

Rethymno på Kreta. (Foto: Colourbox.com)
Rethymno på Kreta. (Foto: Colourbox.com)

Den førstkommende weekend er årets helt store charterweekend med små 60.000 danskere, der har valgt at betro deres ferie til et af de danske rejsebureauer.

De allerfleste vælger at flyve til de græske øer samt Mallorca, Tyrkiet, Bulgarien og Cypern. Det er ti procent flere end sidste år.

Men med situationen i førstnævnte land in mente er mange passagerer givetvis bekymrede for rejsen, men intet tyder på, at lufthavnsstrejkerne fortsætter ind i weekend.

- Grækerne plejer at være flinke til at varsle os i god tid, når der er strejker på vej, og vi har ikke hørt fra dem. Derfor forventer vi, at folk kan se frem til at komme på ferie til tiden i weekenden, fortæller Stig Elling, salgsdirektør i Star Tour.

Dybt afhængige af turismen
Desuden er meldingen græske øer er i øvrigt, at øerne - udover de punktvise arbejdsnedlæggelser i visse lufthavne først på ugen - slet ikke involveret i eller berørt af den uro, der er i Athen i disse dage.

Tidligere på ugen lød det da også fra Rikke Koks Andreasen, kommunikatiobschef i Apollo, at turistsektoren kun i meget begrænset omfang været påvirket i de senere års generalstrejker, da grækerne er dybt afhængige af turisme som indtægtskilde.

- Turistområderne er ikke påvirket af uro, som den man ser i Athen. Og de mange grækere, der arbejder med turisme i Grækenland, er mere end klar over, at de er afhængige af indtægterne fra turismen og dermed af, at turisterne fortsat skal komme, siger Rikke Koks Andreassen og tilføjer:

- Og ligeledes at indtægterne skal falde om sommeren, da det meste af turismen lukker ned om vinteren.

0 kommentarer
Vis kommentarer