Speedbådsræs i København

Både københavnere og turister kan nu dyste mod hinanden på vandet

En topfart på 50 km/t føles af meget i en så lille båd.
En topfart på 50 km/t føles af meget i en så lille båd.

Landets første bane for speedboatrace er netop åbnet i Københavns Sydhavn.

Her kan fartglade vandhunde dyste om at komme først i de små både med en topfart på 50 km/t i et bassin beliggende i støjvante omgivelser ved siden af Sjællandsbroen.

LÆS OGSÅ: Se CNN besøge København

Bassinet er på størrelse med to en halv fodboldbane, og det foregår i store træk lige som en gocart-ræs.

Bag Speedboatrace Club står parret Lasse Pehrson og Jeanette Ahrensberg, der har virkeliggjort deres seks år gamle drøm om en bane for speedboatrace i København. De har selv investeret over en halv mio. kr. af egen lomme og har desuden selv bygget det meste af banen, samtidig med at de passer deres normale jobs ved siden af.

LÆS OGSÅ: Her er Københavns grønne åndehuller

- Vi syntes, der manglede et sted i København, hvor man kunne få nogle sjove oplevelser og koble lidt af fra den travle hverdag. Når man har sejlet, kan man gratis bruge det grønne område omkring banen. Der er borde og bænke til 66 personer, og der gode grille, som man kan benytte til sin egen picnic, siger Lasse Pehrson i en pressemeddelelse.

Han har dog også en social dagsorden med projektet. Og flere af de ansatte er unge, der har svært ved at komme ind på arbejdsmarkedet.

- Her kan de komme ud og arbejde med hænderne, være kreative og have det sjovt, siger Lasse Pehrson, der selv er fuldblodskøbenhavner.

1 af 2 Det skulle være stort set umuligt at kæntre med bådene.
2 af 2 En topfart på 50 km/t føles af meget i en så lille båd.
0 kommentarer
Vis kommentarer