På kanten af Jylland

De såkaldte udkantsområder er fulde af aha-oplevelser og forbløffende historie

Fornæs er et oplagt sted for børn at finde deres første forsteninger. Somme tider med udsigt til sorte marsvin, der boltrer sig i vandet.
Fornæs er et oplagt sted for børn at finde deres første forsteninger. Somme tider med udsigt til sorte marsvin, der boltrer sig i vandet.

Det er let nok at lokke folk derhen, hvor butikker bugner, og kreditkort gløder. Derhen, hvor biografer, museer og musiksteder kappes om folks gunst, og hvor cafégæster sidder udenfor i lune sommeraftener og drikker latte macchiato i skæret fra fakler.

Men hvorfor ikke søge væk fra alt det? Langt, langt væk fra pengeforbruget, det forudsigelige og det sædvanlige. Langt væk til andre og mere øde steder – måske endda helt øde steder. Til de områder, der til den lokale befolknings store ærgrelse kaldes 'den rådne banan' eller 'udkantsområder'.

Netop på kanten af Jylland venter nemlig nogle helt særlige – og ofte billige eller endda gratis – oplevelser. Det er tankevækkende aha-oplevelser og forbløffende historie. Det er den slags oplevelser, der ikke bare glemmes igen, men mærkes i maven eller sætter sig på nethinden og ikke rigtig vil forsvinde igen.

1 af 3 Yderst på Djursland kyst ligger Fornæs Fyr. Køerne trasker gerne nysgerrigt efter folk, der går ud over de gulgrønne enge.
2 af 3 Tag på opdagelsesrejse med familien i en af ur- og troldeskovene i Himmerland. Det er mere berigende end en caffelatte. (Polfoto/Morten Langkilde)
3 af 3 Fornæs er et oplagt sted for børn at finde deres første forsteninger. Somme tider med udsigt til sorte marsvin, der boltrer sig i vandet.
0 kommentarer
Vis kommentarer