Jysk luksus for ungerne

Jylland er børneland, hvad enten man befinder sig i nord eller syd

Der er godt knald på den store fire-personers vandrutsjebane i Lalandia. (PR-foto)
Der er godt knald på den store fire-personers vandrutsjebane i Lalandia. (PR-foto)

Hvis sommerferien står i familiens og ikke mindst ungernes tegn, giver det danske fastland flere gode bud på feriemål med aktiviteter i børnehøjde. Lige fra de klassiske klitter i nord til vildt vandland og berømte klodser i syd.

Klodsen over dem alle

De små klodser har været byggesten for børns fantasi i næsten 80 år, og den klassiske legoklods er stadig i dag kendt og elsket over alt. Faktisk bruger verdens børn mere end fem milliarder timer om året på at lege med lego.

Klodsens popularitet skyldes især ét faktum: Der er faktisk ikke dét, man ikke kan bygge af de kulørte klodser. Og det tydeliggør et besøg i Legoland.

Nyhavn og Dødsstjernen
Allerede ved indgangen til Legoland i Billund bliver stemningen skudt i gang. Parkens nyeste attraktion er StarWars minilandet, så selvfølgelig bliver der blæst storladen StarWars-musik ud af højtalerne ved billetsalget. Indenfor dukker den ene miniby op efter den anden, og uanset hvor godt man kender legoklodsernes mange muligheder, er det umuligt ikke at lade sig imponere af detaljerigdommen i de små verdener.

Legoland i Billund åbnede tilbage i 1968, og en lille del af de første små legohuse kan stadig ses i parken. Siden 60'erne er der også kommet et væld af karruseller, gynger, rutsjebaner, restauranter og andre forlystelser til. Alle med legoklodsen som inspiration og gennemgående tema.

Prinsesse for en nat
Har man lyst til at gøre en mini-ferie ud af sit besøg i Legoland, så er en overnatning på Hotel Legoland et oplagt valg. Hotellet er et gennemført tema-hotel med værelser indrettet efter børnenes univers. Sov for eksempel på et 'skattekammer-værelse' eller et fint og tøset 'prinsesse-værelse'.

Læs mere på legoland.dk

Lalandia

Minigolf, ansigtsmaling, spillemaskiner, kæmpe trampoliner, bolsjekogning og bowling. Og så selvfølgelig badelandet over dem alle. Disse aktiviteter er blot et lille udsnit af, hvad Lalandia i Billund har at byde på.

– Forældre skal ikke være særligt opfindsomme for at finde på ting, familien kan foretage sig sammen. Det er bare at hoppe ud i det, fortæller Thomas Hylle, aktivitetschef i Lalandia.

Gennemført kitsch
Selve hovedbygningen i Lalandia er indrettet med et loft, der er malet som en blå himmel og restauranter med ta'selv-menuer, sydlandske terrasser og rustikke murstensvægge af plastic. Vel at mærke alt sammen indendørs i ly for det danske vejrs utilregnelighed. God smag kan man næppe kalde det, men ungerne vil helt sikkert elske det.

– Vi har forsøgt at gøre det sydlandske tema så gennemført som muligt, så gæsterne får en følelse af at være kommet lidt længere væk hjemmefra end bare Billund. De fleste gæster bor i et af vores feriehuse en lang weekend eller en hel uge ad gangen, så et besøg i Lalandia skal være en ferieoplevelse på højde med et smut til udlandet, fortæller Thomas Hylle.

Bølgebassin og boblebad
Selv om Lalandia er spækket med børnevenlige restauranter og aktiviteter nok til at beskæftige selv de mest hyperaktive unger i ugevis, så er det stadig det tropiske badeland 'Aquadome', der er Lalandias ubetingede varemærke. Den 10.000 kvadratmeter store kuppel er Skandinaviens største badeland og her er våde aktiviteter for vandhunde i alle aldre.

– Vores badeland har et asiatisk tema, der leder tankerne hen på Østens hvide sandstrande. Temperaturerne herinde er tropiske, så man kan tilbringe mange timer uden at fryse, siger Thomas Hylle.

Læs mere på Lalandia.dk

Lidt luksus på Hotel Svanen

Både Lalandia og Legoland har deres egne feriehytter eller hotel. Men bor man ikke lige om hjørnet til de to steder og gerne bare vil have et par dage i temaparkernes tegn, så ligger Hotel Svanen kun en spytklat fra dem begge.

Her kan familien trække sig tilbage i lækre omgivelser efter dagens strabadser. Det er både muligt at spise middag med mange retter og vine fra hotellets egen vinkælder eller vælge den hurtige løsning med tilhørende børnemenu i restauranten.

Læs mere på hotelsvanen.dk

1 af 3 Alt i Legoland er inspireret af den berømte klods. Også de små, elektriske biler. (PR-foto)
2 af 3 Skallerup Klit Feriecenter i 1950'erne. (PR-foto)
3 af 3 Der er godt knald på den store fire-personers vandrutsjebane i Lalandia. (PR-foto)
0 kommentarer
Vis kommentarer