Tag på sælsafari med ’Søhunden’

Der er god chance for at se sæler på en tur med Seadog

Sælerne kan være svære at få øje på – men de er der. (Foto: Sophie Rytter)
Sælerne kan være svære at få øje på – men de er der. (Foto: Sophie Rytter)

Bølgerne kan nogle gange gå højt i farvandet omkring Læsø. Men den lille kutter, Seadog, er en søstærk krabat der sjældent lader sig kue af lidt bølgegang. Turisterne derimod kan godt risikere at blive grønne i hovedet, hvis havet virkelig tager fat.

Til gengæld er der god grund til at tage chancen for lidt maverumlen for ude på havet finder Seadog oftest dem som hele turen handler om: Sælerne.

- Der er 99 procents sikkerhed for at se sæler. Når vi sejler ud. Vi finder dem næsten altid og i de snart ti år jeg har sejler med passagerer på Seadog har vi kun måtte vende hjem forgæves en lille håndfuld gange, fortæller Klaus Madsen der ejer og sejler det lille skib.

Meget mere end bare sæler
Turist-turene med det lille skib startede egentligt som et lystfiskeri-projekt. Men det har udviklet sig til mange forskellig oplevelsesture på havet i det nordlige Kattegat.

- I dag er det ikke kun sælsafari vi beskæftiger os med. Vi har fisketure, havjagt, fuglekig og sejlture ud til rønnerne i nord. Vi har også naturvejledningsture på land, Vandreture, Svampeture og arrangementer for børn ved havnen, fortæller Klaus Madsen.

Seadog sejler hele året rundt og i højsæsonen er der sejlture næsten hver dag.

Læs mere på seadog.dk

Se flere artikler fra Ekstra Bladets rejse Danmark Rundt

1 af 2 
2 af 2 Sælerne kan være svære at få øje på – men de er der. (Foto: Sophie Rytter)
0 kommentarer
Vis kommentarer