Kæmpe ringriderfest

Se de flotte lanser og bliv imponeret af rytternes talent ved årets ringriderfest

Det kræver koncentration og snilde at få lansen gennem den lille ring. (Arkivfoto)
Det kræver koncentration og snilde at få lansen gennem den lille ring. (Arkivfoto)

I Sønderborg bliver den stolte tradition ringridning hvert år fejret med en stor ringridderfestival. Festivalen finder altid sted den anden weekend i juli og er sommerens helt store begivenhed med mange festlige højdepunkter. Op mod 500 ryttere og 40000 gæster besøger landsdelens største rytter-og folkefest.

Fest i hele Sønderborg
Alle fire festdage byder på masser af underholdning, tivoli og musik for alle aldersgrupper. Aften-og nattetimerne byder på både fest og farver i de store stemningsfyldte danse-og restaurationstelte.

Ringridderfestens helt særlige højdepunkt er mandagens ringriderfrokost, hvor ikke mindre end 1400 mænd deltager hvert år.

Forbud fra Paven
Middelalderens Ridderturneringer ved de fyrstelige hoffer var drabelige dyster til hest med lanse og sværd. Paven nedlagde forbud mod dem da den franske konge, Henry II, døde efter deltagelse i en turnering i 1559.

Men ridderne var stadig nødt til at opretholde deres krigsfærdigheder og begyndte i stedet for de blodige ridderturneringer at træne til hest i en cirkelrund ridebane med forskellige figurer til figurstikning med lanse og ride igennem galger. Dermed var ringridningen opfundet.

Læs mere på ringriderfest.com

Se flere artikler fra Ekstra Bladets rejse Danmark Rundt

1 af 2 
2 af 2 Det kræver koncentration og snilde at få lansen gennem den lille ring. (Arkivfoto)
0 kommentarer
Vis kommentarer