Fine folk og mejetærskere på Djursland

Få set to spændende museer for éns pris

Det er som at træde et skridt tilbage i tiden, når man besøger landbrugsmuseet. (PR-foto)
Det er som at træde et skridt tilbage i tiden, når man besøger landbrugsmuseet. (PR-foto)

På Gammel Estrup i Djursland får du adgang til hele to museer på den samme entrébillet. Landbrugsmuseet i de gamle staldbygninger og herregårdsmuseet oppe på selve slottet.

Fra le til majetærsker
Landbrugsmuseet viser udviklingen af det danske landbrug op gennem århundrede. Erhvervet der så længe det kan huskes har været nationens vigtigste og har brødfødet generationer efter generationer. Landbrugsmuseet kan fremvise hele historien lige fra de første primitive leer til kæmpemæssige mejetærskere, der tromlede hen over markerne i tresserne. Også andelsmejerierne, slagterne, ostebutikker med såkaldte ’grædende vinduer’ har fået deres plads på museet, hvor de alle bidrager med hver deres brik til det historiske puslespil.

Fine folk gennem århundreder
Oppe i hovedbygningen er det alt andet end landbrugsmaskiner der bliver vist frem. De flotte riddersale og sovegemakker viser udviklingen blandt det bedre borgerskab gennem flere århundreder. Her er stuerne indrettet så tæt på den gamle herregård som muligt, men samtidig bliver de forskellige stilarter i indretningen vist frem på hver sal. For eksempel er første salen netop blev restaureret og viser, hvordan en herregård så ud i starten af 1700-tallet.

Omkring museet ligger også en meget smuk have og eng, hvor publikum kan få mange timer til at gå med at kigge på smukke blomster og fint udsmykkede bede.

Læs mere på gammelestrup.dk og gl-estrup.dk

Se flere artikler fra Ekstra Bladets rejse Danmark Rundt

1 af 2 
2 af 2 Det er som at træde et skridt tilbage i tiden, når man besøger landbrugsmuseet. (PR-foto)
0 kommentarer
Vis kommentarer