Højt at klatre på Godset

Det er ikke for tøsedrenge at klatre rundt 20 meter over jorden. Men selv børn kan gøre det.

Der er styr på sikkerheden, når man bevæger sig ud på Go High banerne. Men der er også langt ned. (PR-foto)
Der er styr på sikkerheden, når man bevæger sig ud på Go High banerne. Men der er også langt ned. (PR-foto)

Kragerup Gods har én ting som ingen andre herregårde i landet kan prale af: En 2,5 kilometer lang aktivitetsbane hængende helt oppe i trætoppene.

Selv om en klatrebane i bøgetræernes toppe lyder som noget for granvoksne vovepelse, så kan børn helt ned til 8-9 års alderen sagtens være med. ’Go High’ banerne består nemlig af fire forskellige baner, der varierer i sværhedsgraden. Den grønne juniorbane foregår således ’kun’ 5-7 meter over jorden og udfordringerne her er ikke så heftige. Anderledes udfordrende er til gengæld flere af de andre baner.

Højt, højt oppe
Både Politiet og Forsvaret bruger jævnligt Go High banerne som en del af deres øvelser, og her kan man ifølge Go Highs instruktører hurtigt opleve voksne mænd blive blege i kuløren. Især den røde bane, der både er den vanskeligste og højeste bane med hele 20 meter ned til jorden, kan få selv den mest hårdføre Tarzan-wannabe til at ryste i bukserne. Fra den 260 meter lange svævebane er der udsigt til Storebæltsbroen og hele det omkringliggende landskab.

Det tager cirka 3 timer at komme igennem samtlige baner, men de fleste vælger at nøjes med en enkelt bane eller to. Det er rigeligt til at give sved på panden og noget at snakke om på vej hjem i bilen.

Priser for Go High banerne: 300 kroner for voksne og 200 kroner for børn.

Se flere artikler fra Ekstra Bladets rejse Danmark Rundt

1 af 2 
2 af 2 Der er styr på sikkerheden, når man bevæger sig ud på Go High banerne. Men der er også langt ned. (PR-foto)
0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Ferie
Seneste i Ferie
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere