Glas er ikke bare glas

Mere end 1500 værker af glas er udstillet i Ebeltoft. Men ikke ét eneste drikkeglas

Værkerne på Glasmuseet i Ebeltoft indtager mange former og ligner ikke altid glas. (PR-foto)
Værkerne på Glasmuseet i Ebeltoft indtager mange former og ligner ikke altid glas. (PR-foto)

Kunstværkerne på Glasmuseet i Ebeltoft står smukt hævet op fra jorden på hver sin buste og lader de besøgende blive beundret over hvor mange former og farver glas kan have. For glas er ikke bare glas. Det er finder man ud af efter et besøg på dette museum, der udelukkende beskæftiger sig med moderne glaskunst. Og det ville ikke sige drikkeglas og vaser. Nej, glasværkerne her er udelukkende skabt for deres skønhed og budskab uden nogen praktisk funktion.

Glaskunst i 25 år
Glasmuseet i Ebeltoft har én imponerende samling på mere end 1500 kunstværker, der selvfølgelig ikke alle er udstillet på en gang. Ud over den permanente samling er der i løbet af året flere særudstillinger hvor enkelte kunstnere viser deres formåen. Denne sommer har den berømte billedhugger Bjørn Nørgaard udvalgt og iscenesat en række af museets permanente værker i anledning af stedets 25 års jubilæum.

Levende værksted
Ud over udstillingerne har museet også sit eget ’levende’ glasværksted, hvor besøgende kan se smukke skåle og andre skrøbelige glasgenstande blive fremstillet i den varme ovn. Flere gange i løbet af året kan besøgende endda selv få lov at lege med den varme glas. Desuden er der løbende forskellige arrangementer som for eksempel musikopvisninger eller tegnestuer i museets smukke rammer, lige som man selv har mulighed for at leje stedet til et arrangement eller fest.

Læs mere på glasmuseet.dk

Se flere artikler fra Ekstra Bladets rejse Danmark Rundt

1 af 2 
2 af 2 Værkerne på Glasmuseet i Ebeltoft indtager mange former og ligner ikke altid glas. (PR-foto)
0 kommentarer
Vis kommentarer