Her er Københavns grønne åndehuller

Nu kan både københavnere og turister hente en guide til byens mange parker, legepladser og grønne områder. Der er flere, end du tror

Havnebadet på Islands Brygge tiltrækker rigtig mange mennesker om sommeren, der både bader, griller og drikker øl. (Foto: Martin Lehmann/Polfoto)
Havnebadet på Islands Brygge tiltrækker rigtig mange mennesker om sommeren, der både bader, griller og drikker øl. (Foto: Martin Lehmann/Polfoto)

København råder over rigtig mange grønne åndehuller. Alt fra historiske bastioner og grønne kirkegårde til legepladser, skateparker og havnebade.

Men kun de færreste kender dem alle. Derfor har Københavns Kommune netop udgivet en parkguide, der kan hentes på biblioteker og bemandede legepladser, i børnehaver samt hos udvalgte idrætsanlæg, caféer og hovedstadens otte Borgerservicecentre.

LÆS MERE PÅ www.kk.dk/groenneomraader

Guiden rummer foruden tips og idéer til rekreative tilbud og mere end 100 forslag til udflugtsmål ved vand eller grønne områder.

- Jeg glæder mig til at tage på opdagelse med parkguiden i lommen. Jeg tror, at selv de mest garvede københavnere ville tabe pusten, hvis de vidste, hvor mange tilbud byen rummer. Der er både noget for naturelskeren, den blomsterinteresserede og dem, der bare vil slappe af, siger teknik- og miljøborgmester Ayfer Baykal (SF) i en pressemeddelelse.

LÆS OGSÅ: CNN-vært: I danskere har det allerhelvedes godt

Hold sommerferie i egen by
Københavns parker og vandområder har faktisk meget mere at byde på, end mange er klar over. Ofte er det som københavner mest belejligt at besøge den lokale park - men hvad med en tur til fortidige fæstningsanlæg, vidtstrakte fuglereservater eller bare et hvil i en af hovedstadens nye storbyhaver?

- Der er masser af muligheder for ture i det fri i København, og der er noget for en hver smag. Med parkguiden i hånden kan man komme vidt omkring og holde sommerferie i sin egen by, siger Ayfer Baykal.

LÆS OGSÅ: Verdens mest cykelvenlige storbyer

Parkguiden, der er inspireret af Politikens rejsebøger 'Turen går til', er opdelt efter bydele, så københavnere og turister fra andre landsdele let kan orientere sig om, hvad der findes af spændende historiske steder, legepladser og naturoplevelser i en bestemt bydel.

LÆS OGSÅ: København får ny krydstogtkaj

0 kommentarer
Vis kommentarer