VIP-tur i Givskud Zoo

Der venter en ganske særlig oplevelse til de gæster der kan stå tidligt op

Den store gorilla-han, Samson, er stærkere end ti mænd tilsammen. (PR-foto)
Den store gorilla-han, Samson, er stærkere end ti mænd tilsammen. (PR-foto)

Det er tidligt om morgenen, før Fanden har fået sko på. Men dyrene i Givskud Zoo har for længst fået deres sko på, i hvert fald trasker de lysvågne rundt i deres bure.

En lille gruppe turister er ankommet til parken før åbningstid for at få en slags ’backstage’ oplevelse af nogle af parkens dyr, inden de bliver lukket fra burene og ind i deres folde, hvor de tilbringer dagen med at lave ingenting til publikums store fornøjelse.

Én abe – ti mands styrke
Første stop på den lille rundtur er gorilla-buret. Menneskeaberne gumler på dagens første måltid. Grøntsager, lidt frugt og yoghurt ryger hurtigt inden bors. Den store han gorilla vandrer majestætisk rundt på bagben og knoer og viser sin magt og styrke. Han er stærkere end ti voksne mænd tilsammen og ville kunne tilintetgøre et menneske der stod i vejen for hans færd på uhyggeligt kort tid.

Klø et næsehorn bag ørerne
Næste stop er næsehornenes bur. Og her får de morgenfriske gæster for alvor VIP-fornemmelsen af at opleve dyrene før parken åbner for det øvrige publikum. Næsehornene er nemlig heller ikke lukket ud i deres store fold endnu, så efter grundig sikkerhedsinstruktion får gæsterne lov til at fodre de enorme dyr med æbler. Næsehornene spiser frugten direkte fra gæsternes hånd og lader sig gerne blive kløet bag ørerne. Det er fantastisk at være så tæt på de tunge dyr vis hud føles som tyk, tyk læder og giver hænderne en beskidt kulør efter berøring.

Sidste stop: løverne
Sidste stop på turen er løveburet. Og her bliver der igen givet strenge ordrer om hvordan gæsterne skal forholde sig. God afstand til buret og hænderne ind til kroppen. Løverne i Givskud Zoo er efter sigende endnu farligere end dem ude på den virkelige savanne. Disse løver er nemlig vant til mennesker og har derfor i den mindste frygt til overs for os.

Inde i løveburet vandrer en håndfuld hunløver og en enkelt han utålmodigt rundt. Frem og tilbage går de hele tiden og man fornemmer deres musklers styrke under huden. Om lidt åbner parken og løverne bliver lukket ud på den kunstige savanne, så publikum kan køre det på dem med deres biler. Men det er kun disse morgenfriske gæster, der har stået ansigt til ansigt med de store kattedyr.

Læs mere om morgenrundvisningerne på givskudzoo.dk

Se flere artikler fra Ekstra Bladets rejse Danmark Rundt

1 af 2 
2 af 2 Den store gorilla-han, Samson, er stærkere end ti mænd tilsammen. (PR-foto)
0 kommentarer
Vis kommentarer