Hvilket træ er det-applikationen

Med applikationen Leafsnap kan du på ferien eller derhjemme tage et billede af et træ eller en plante og få svaret på, hvilken art det er

Mon ikke de fleste kan identificere dette træ? Det er naturligvis en eg. (Foto: Colourbox.com)
Mon ikke de fleste kan identificere dette træ? Det er naturligvis en eg. (Foto: Colourbox.com)

Har du altid drømt om at kunne identificere planter og træer og kunne skelne et elmetræ fra en lærk enten på rejsen eller herhjemme? Men er du samtidig for doven til at tage en kandidatuddannelse i biologi eller bare at læse et par hundrede bøger om emnet? Så er der nu hjælp at hente.

For en gruppe forskere fra Columbia University og University of Maryland har udviklet applikationen Leafsnap til iPhone og iPad, der sætter brugeren i stand til få svaret på, hvilken plante eller hvilket frø der er tale om ved blot at fotografere det.

Applikationen giver dig en række mulige bud, som du så selv kan vælge ud fra og dermed sikre dig, at du har fat i det rigtige træ. Der er både information om træet og dets blomster, frugter og bark.

Samtidig hjælper du med at gøre databasen stadig mere omfattende.

Snart til Android-telefoner
Laefsnap debuterede i maj, hvor samtlige træer i New Yorks Central Park og i Washingtons Rock Creek Park var blevet kortlagt. I den første måned blev den downloadet mere end 150.000 gange, og når den også bliver tilgængelig for Android-baserede smartphones ventes antallet at eksplodere.

I løbet af sommeren vil alle trætyper i det nordøstlige USA være listet.

Ideen opstod i 2003 af botanikeren John Cress fra Smithsonian.

- Det bliver muligt at skabe en database af ethvert træ i hele USA. Jeg mener, der er millioner og millioner og atter millioner af træer, så det vil være virkelig fedt, siger han til AP.

Der er direkte adgang via iPhonen til den knap fem millioner eksemplar, der er bevaret af U.S. National Herbarium på Smithsonian's National Museum of Natural History. En samling der påbegyndtes i 1948.

Applikationen indeholder desuden spil og kan bruges til både undervisning og klasseudflugter.

Se hvordan den fungerer her.

1 af 2 Fans af Monty Python (og biologiinteresserede i almindelighed) vil kunne identificere dette som en lærk. (Foto: Colourbox.com)
2 af 2 Mon ikke de fleste kan identificere dette træ? Det er naturligvis en eg. (Foto: Colourbox.com)
0 kommentarer
Vis kommentarer