Prøv noget nyt i sommerferien

Glem alt om de klassiske campingpladser og upersonlige sommerhuse. Vi guider dig til en anderledes og oplevelsesrig ferie i Danmark

Du kan få havudsigt 24 timer i døgnet på et krydstogt i de danske farvande. Og der følger styrmand med, hvis ikke du selv er sejler. (PR-foto)
Du kan få havudsigt 24 timer i døgnet på et krydstogt i de danske farvande. Og der følger styrmand med, hvis ikke du selv er sejler. (PR-foto)

Udlev musicaldrømmen på et højskoleophold, lev, som man gjorde i jernalderen, eller bliv cirkusartist i din ferie. Sommerferien herhjemme behøver ikke kun at foregå på campingpladser, i sommerhus eller på hotel. Danmark byder nemlig på masser af forskellige muligheder for at ta' på oplevelse og få en anderledes ferie. Og det er ifølge projektchef for ferieturisme fra VisitDenmark Maria Haugaard Christensen blevet stadig mere populært blandt danskerne.

Folk har jo prøvet en almindelig ferie før, og når de så endelig har ferie, søger danskerne noget ekstra i deres ferie, og de har et behov for at gøre noget, der er forskelligt fra dagligdagen, fortæller hun.

Højskoler hitter
Sommerferien kan indeholde alt fra et krydstogt i de danske farvande, bondegårdsferie eller Danmark rundt på cykel, men det er især korte kurser på landets højskoler, der har fanget danskernes interesse, mener Maria Haugaard Christensen.

– Danskerne vil gerne dyrke en interesse i ferien, da der jo er tid til at gøre det, som er vigtigt for dem. Højskolerne byder på alt fra at stå på vandski til at lære at spille guitar.

I 2008 foretog danskerne 2,2 mio. ferierejser i Danmark med over fire overnatninger.

[anmeldelse]

1 af 3 Bondegårdsferie på Lystgården på Midtsjælland byder også på muligheden for at passe heste og ride. (PR-foto)
2 af 3 Sagnlandet Lejre byder på jernalderferie, hvor hele familien deltager i de daglige gøremål fra den tid. (PR-foto)
3 af 3 Du kan få havudsigt 24 timer i døgnet på et krydstogt i de danske farvande. Og der følger styrmand med, hvis ikke du selv er sejler. (PR-foto)
0 kommentarer
Vis kommentarer