Palmer og parasoller i Frederikshavn

Man behøver slet ikke flyve sydpå for at sole sig på en palmestrand. Der ligger en i Frederikshavn

Palmestranden tiltrækker rigtig mange - både frederikshavnere og turister. (Privatfoto)
Palmestranden tiltrækker rigtig mange - både frederikshavnere og turister. (Privatfoto)

Hvidt sand så langt øjet rækker og hundredvis af palmer. Det lyder som en tropisk drøm, men i virkeligheden ligger denne palmestrand i noget så lidt eksotisk som Frederikshavn. Palmestranden er på få år blevet en magnet for badeglade borgere og turister.

400 meter palmestrand
Selve Palmestranden er godt 400 meter lang og dejligt bred. Sandstranden er børnevenlig og klitterne sørger for, at der er læ for vinden og plads til uforstyrret solbadning.

Se flere artikler fra Ekstra Bladets rejse Danmark Rundt

Ud over palmernes svalende skygger er der også opstillet store tangparasoller, lavet af søgræs, for hjælpe blege danskere med at skærme sig for solen. En solseng kan lejes hele dagen for 20 kroner.

Mellem ishuset og stranden er der 6 beachvolleybaner i internationale mål. På selve stranden er der også en bane, og der er et beachvolleynet ude i vandet.

Hvor bliver palmerne af?
Når sommeren er forbi bliver palmerne, baren, parasollerne og alle de andre ting på Palmestranden selvfølgelig flyttet indendørs, så de ikke bliver ødelagt af vind og vejr.

Palmerne flyttes ind i kommunens væksthus på 800 m2 med en loftshøjde på 8 m, så der er plads til de store palmer.

Her overvintrer de ved nul til fem grader, og de passes vinteren igennem med vand og gødning. De beskyttende omgivelser i væksthuset giver palmerne mulighed for at hele eventuelle skader, som de har fået i sommersæsonen.

Læs mere på Palmestranden.dk

1 af 2 
2 af 2 Palmestranden tiltrækker rigtig mange - både frederikshavnere og turister. (Privatfoto)
0 kommentarer
Vis kommentarer