Annonce:
Annonce:

Danmarks bedste kroer: Værelse med udsigt

Storebælts betagende lys og brusende lyd overskygger næsten alt andet på Hotel Hesselet i Nyborg. Men også kun næsten ...

Der er skam tv på værelset, men bruset udenfor er bedre underholdning. (Foto: Louise Sjöström)
Der er skam tv på værelset, men bruset udenfor er bedre underholdning. (Foto: Louise Sjöström)
Annonce:
Følg Ferie

FRA SERIEN: Her er Danmarks bedste kroer

Allerede på den korte gåtur fra toget gav det et sug i maven, da vi fik øje på vandet. Vejret var blæsende, så vi så skumtoppe i solen og hørte bølgernes brusen helt op på vejen flere hundrede meter fra stranden.

Man glemmer altså alt andet så. Endda at snakke sammen.

Værelset var da også nøje bestilt med havudsigt. Alternativet var udsigt til skoven, hvilket nogen sikkert vil foretrække (jeg ved dog ikke hvorfor?), men jeg ville have bølgerne helt ind i sengen.

Hotel Hesselet ligger på kanten af Storebælt. Der, til højre for broen, når man kommer fra Sjællandssiden. Helt ned vandet. Og vores værelse lå i sandhed på første parket. Indretningen af ældre dato og i den romantiske ende, men meget meget velholdt og nydeligt.

Annonce:

Gammeldags information
Hesselet tilbyder også helt nyistandsatte værelser med et mere stramt og moderne look, men vi foretrak det hyggelige og lidt gammeldags udtryk. Og det er ene og alene et positivt ladet begreb i denne sammenhæng. Desværre dog skæmmet af velkomsthilsenen i mappen med hotelinformation.

For under regler for brug af wellness-området oplyses bl.a., at 'det med den nuværende viden kan anses for usandsynligt, at en sygdom som aids kan overføres ved normal brug af et svømmebad'. Okay, tak for beroligelsen, men øh … vi skriver 2011. Tip: Opdater mappen.

LÆS OGSÅ: Det er i Tønder, det hele begynder (Hotel Tønderhus)

Derudover var der intet at udsætte på værelset. Overhovedet. Her var vidunderligt rart, hyggeligt, fredfyldt og charmerende. Med frugt og fyldte chokolader på bordet og bølger uden for vinduet.

Annonce:

Spa i udu
Der var god grund til, at vi havde valgt forkælelsesopholdet, så selvfølgelig havde vi sørget for tid mellem eftermiddagskaffen – ved pejsen med knitrende ild og hjemmebagt æblekage og igen udsigt til brusende Storebælt. Her kunne vi spille backgammon, skak eller kort eller blot glo betaget på bruset udenfor – og middagen til at nyde spafaciliteterne.

Det store, lyse, rene område med gulv til loft-vinduer ud mod skoven er knap to år gammelt og af høj standard og ditto lækkerhedsfaktor. Der er en stor, lys sauna, dampbad, jacuzzi og en særlig infrarød sauna foruden varmestole i sten og svømmebad af pæn størrelse.

Desværre – DESVÆRRE for os wellness-trængende – var området ramt af en drillenisse denne weekend, for hverken sauna eller dampbad virkede. Jacuzzien boblede lystigt, men var kold, og den infrarøde sauna var ustabil. Det var rigtig rigtig ærgerligt, for guderne skal vide, at undertegnedes nakke havde set frem til varme og afslapning i de lækre omgivelser.

Annonce:

Der var ikke meget, personalet kunne gøre andet end undskylde alt, det har lært. Og det gjorde det. For Hesselets ansatte er utrolig venlige mennesker, der smiler og nikker og lytter opmærksomt. Og handler med det samme. Men tingene kom alligevel først rigtigt i orden næste formiddag, og det var selvfølgelig en anelse sent for os, der kun var der en overnatning.

Lækker morgenmad
Når det er sagt, var der meget lidt at brokke sig over på Hesselet. Intet, faktisk. Stemningen var skøn, betjeningen sublim og maden endnu bedre. Vi fik tre retter plus det løse, og det omfattede bl.a. en god, krydret hummerbisque, kammuslinger, grønkål og trøffel, det møreste kalv, undertegnede nogensinde har haft mellem kæberne, og ost med syltede kumquats – små citrusfrugter – til dessert. Udsigten imens var til det nu sorte hav med blinkende bro-pyloner i horisonten. Kaffe og hjemmelavede, fyldte chokolader til at runde aftenen af med. Bravo!

Tilbage på værelset havde Storebælt hævet lydniveauet, men det jublede vi blot over. For at falde i søvn med havet som sengepartner er toppen. Kun overgået af at vågne til det.

LÆS OGSÅ: Gem dig i Middelfart (Comwell Kongebrogaarden)

Annonce:

Morgenbuffeten var eksemplarisk med hjemmelavede fynske delikatesser, godt brød, dejlige marmelader, gode yoghurter, friskpresset juice, skøn ost, fine croissanter og frisk frugt.

Og med udsigt til Storebælt i søndagssol. Naturligvis.

Frokost med udsigt

Er en overnatning i overkanten af budget og tid, kan det i den grad anbefales at køre forbi Hotel Hesselet blot for madens skyld. Især søndagsbrunchen er lidt af en magnet, da den byder på masser af friske, veltilberedte delikatesser af især hjemmelavet og lokal karakter. Og fynboerne kan som bekendt noget med råvarer.

Så hver første søndag i måneden disker Hesselet op med bl.a. 'pølser fra Grambogård, Skarø skinke og pærechutney, hjemmelavet, lun leverpostej med sprød bacon og skovens svampe, hjemmemarinerede sild, økologiske æg, hjemmebagt brød og brunsviger lige fra ovnen'.

Også mulighederne for både frokost og goumetmiddag er i den absolut høje ende af gastronomien, hvad enten man beslutter sig for luksussmørrebrød eller seks-retters totaloplevelse. Det er virkelig, virkelig godt.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.
Annonce:
En formand, der gør, hvad der bliver sagt
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Annonce: