Læserne: Vi vil betale flybilletter efter vores vægt

78 procent af læserne mener, at det er helt okay, at flybillettens pris i fremtiden af afhængig af passagerens kropsvægt

Her er der for alvor lagt op til prisforskelle. To for ens pris? (Foto: All Over)
Her er der for alvor lagt op til prisforskelle. To for ens pris? (Foto: All Over)

Står det til læserne på ekstrabladet.dk, er der ingen tvivl om fremtidens prissætning på flybilletter.

I en afstemning sidste uge her i vores elektroniske spalter mente således 53,7 procent af vores læsere, at det kun er rimeligt, hvis flypassagererens vægt får indflydelse på billettens pris.

I tilgift mener så små 24,75 procent, at det er en god idé, hvis man kan finde en værdig måde at foretage vejningen på, mens blot 21,55 procent af læserne finder det aldeles upassende, at vægten på ølkufferten foran at lige så vigtig som vægten af den kuffert, du henter på bagagebåndet.

LÆS OGSÅ: Bør prisen på flybilletten påvirkes af din vægt

Altså er tre ud af fire læsere åbne over for tanken om betaling efter vægt. Men det argument bider ikke på Åsa Larsson, presse- og informationschef i lavprisselskabet Norwegian.

- Det er ikke aktuelt for vores vedkommende. Vi vil ikke gøre forskel på passagerer. Hvem skal gøre sig til dommer over, hvad en person må eller ikke må veje og så tage en afgift eller en særlig billetpris for det?

- Det finder vi slet ikke rimeligt.

Et kilo er et kilo for en flymotor
- Men hvert ekstra kilo koster jo brændstof. Det er vel derfor, man betaler en hamper overvægtsafgift for hver kuffert - og i øvrigt for hver kuffert man medbringer hos jer?

- Ja, men sådan fungerer det ikke. Vi arbejder på at tage ens priser for alle mennesker, og hos os forsøger vi at holde vores omkostninger nede, så vi kan tilbyde billige billetter til alle vores passagerer.

- Om de vejer 54 eller 67 kilo kan jeg ikke se, at vi vil blande os i.

Er fremtiden irsk?
- Hvordan ser du mulighederne for denne idé i fremtiden?

- Det er et hypotetisk spøgsmål, som jeg ikke kan svare på, men for vores vedkommende lige nu, er det slet ikke rimeligt.

- Har du fantasi til at forestille dig nogle flyselskaber, der kunne finde på effektuere et sådant system?

- Haha, jeg siger det ikke. Men du kan nok regne ud, hvem jeg tænker på.

- RyanAir?

- Det kan du jo tænke, haha. Jeg siger ikke noget ...

1 af 3 Kvinden på billedet er kendt som Amazon Eve. Hun er med sine 203 centimeter verdens højeste bikinimodel. Hun vil skulle betale en højere pris for flybilletten end de andre - noget mindre - personer på billedet, hvis det står til læserne. Helt uafhængigt af at hendes BMI ikke er for højt. (Polfoto)
2 af 3 Et snarligt syn i lufthavnene? En mand har taget på, om må nu slippe 100 kroner ekstra for billetten. (Foto: AP)
3 af 3 Her er der for alvor lagt op til prisforskelle. To for ens pris? (Foto: All Over)
0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Hent flere
Hent flere