Annonce:
Annonce:

Læring går som en leg

Djurslands attraktioner vil gerne give turisterne noget ekstra med hjem

Giraf-ungen Jambo er helt henne ved bilen og sige goddag. Jambo betyder goddag på swahili, og han fik det, fordi han kom til verden midt i åbningstiden. (Foto: Camilla Cornelius)
Giraf-ungen Jambo er helt henne ved bilen og sige goddag. Jambo betyder goddag på swahili, og han fik det, fordi han kom til verden midt i åbningstiden. (Foto: Camilla Cornelius)
Annonce:
Følg Ferie

Jeg har aldrig været så tæt på en giraf og er helt høj af oplevelsen. Det slår faktisk en ægte safari i Sydafrika, som jeg oplevede for et par år siden. Der måtte jeg nøjes med at nyde girafferne på lang afstand. Giraffen er mit absolutte yndlingsdyr, og det er en fed oplevelse at stå så tæt på det langlemmede dyr og samtidig få en masse ting at vide om det.

Lang tunge
- Giraffens tunge er 45 centimeter lang. Så den kan faktisk slikke sig i øret, hvis den skulle få lyst til det, siger vores guide og formidler Sofie Nielsen.

Danmark Rundt er taget på en af de private safariture, som parken tilbyder familier. Og selv om det sikkert også er sjovt at komme med på 'et vogntog' sammen med en masse andre, så giver det en større nærhed at være få i bilen.

Annonce:

- Vi har bedre mulighed for at komme med alle de sjove anekdoter, som man ikke har mulighed for at fortælle, når man er en hel flok. Men vi vil jo helt vildt gerne have, at folk skal komme herfra med en masse information om dyrene, siger Sofie Nielsen.

Annonce:

Klik her og se, hvad du ellers skal se på Djursland

Scorer med tis
På den store savanne kommer vi også helt tæt på elan-antilopen Justin. Justin er stadig meget ung, men med tiden kan han komme op på at veje et ton. Han bruger et helt specielt scoretrick, når han skal tiltrække og imponere hunnerne.

- Han laver sin egen parfume af stærk koncentreret tis, som han smører i pandehåret. Så tuller han rundt og lugter meget af mand. Det gør dem helt bløde i knæene, siger Sofie Nielsen.

Masser af plads
Ree Park gør meget ud af, at give publikum den bedste oplevelse med alt fra løver og bjørne til store skilpadder. Det er helt tydeligt på den måde, parken er bygget op og er gennemtænkt på. Dyrene har masser af plads, og man får en klar fornemmelsen af, at de nyder at være der. Den eneste ulempe efter et besøg i Ree Park er, at det bliver svært at besøge en almindelig zoologisk have fra nu af.

Det koster 600 kroner for en times rundtur for en familie at få en privat guide. Man kan selvfølgelig også vælge at komme med på et ’vogntog’ sammen med en masse andre. Det koster 40 kr. pr. person.

Se mere på: reepark.dk

Leg og lær
Århus og Djursland har slået sig sammen om konceptet ’Sjov leg og læring’. Det har de, fordi de på et forholdsvis lille område kan prale af at have over 20 spændende attraktioner til sammen.

- Vi har et helt unikt område, som indbyder til både sjov og spas, men også det mere seriøse, som man lærer noget af. Vi vil gerne have, at folk får noget ekstra med hjem fra ferien, siger Tina Jensen fra VisitÅrhus.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Det er rent hykleri og lugter langt væk af hævn
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: