Annonce:
Annonce:

Oplevelser på Djursland

null

Et besøg hos slikmutter i Nedergade gør en i godt humør på grund af de mange farver. (Foto: Camilla Cornelius)
Et besøg hos slikmutter i Nedergade gør en i godt humør på grund af de mange farver. (Foto: Camilla Cornelius)
Annonce:
Følg Ferie

Prøv at skyde med vandraket
Det er ikke blot det lille museum, den store legeplads, eller rørebassinerne som imponerer. Det er alt det ekstra, som udspringer af Fjordcentret Voer Færgested i Ørsted. Hele idéen med stedet er ifølge havbiolog Carsten Enemark, at familien skal lave noget sammen.

- Vores aktiviteter er en blanding af sjov og fordybelse, og man lærer en masse nye ting på en interessant måde, lyder det.

Gummistøvler og sivdukker
På land kan man blandt andet lære alt om krabber, skyde med vandraket eller kreere en sivdukke. På vand kan man lære om alt det, man kan fange, når man er iført waders, fiskenet og spand, eller man kan tage en tur i kano i rørskoven på Randers Fjord. Der er også mulighed for at prøve kræfter med at tænde bål uden lighter og tændstikker og bagefter lave pandekager på bål.

Annonce:

- Man skal ikke være begrænset af tid, når man besøger os. Og man skal være klar på at være aktivt med i de forskellige aktiviteter og ikke bare kigge på. Der er noget for enhver smag, siger Carsten Enemark.

At der er mange forskellige aktiviteter oplever jeg især, da jeg går helt amok i ivrighed over at lære at kaste en gummistøvle baglæns gennem benene og over ryggen. Støvlen kom ikke ret langt trods adskillige forsøg. Men det var skide sjovt, og jeg lærte en helt ny disciplin.

Se priser og tider for de forskellige aktiviteter på: fjordcentret.dk

Husk også at besøge Kattegatcentret i Grenaa, hvor du kan lære mere om 130 dyrearter. Herunder hajen som både er berømt og berygtet.

Se slikket blive lavet
Hos Mols Bolsjer i Nedergade i Ebeltoft kan hele familien følge med i, hvordan man laver bolsjer. Butikken i sig selv er fin og farverig og har desuden alle former for slik. Ebeltoft by er også en rigtig hyggelig by med gamle lave huse langs den pittoreske hovedgade og caféer med fine baggårde, hvor der både er basis for en fadøl til far og en is til de små. Byens store familietrækplaster er naturligvis Fregatten Jylland.

Annonce:

Cykeltur på skinner
Hu hej, hvor det går. Cyklen skramler derudad, og jeg skal ikke tænke på, om jeg skal dreje til højre eller venstre, eller om der kommer biler imod mig. Der er kun en vej ud i verden, og det er på det gamle skinnenet fra den fine gamle station Allingåbro. Man kan køre de omkring 16 kilometer helt til Randers, om man vil, men kan også bare stoppe og vende om, når man har lyst. Skinnecyklerne er udgangspunktet for den perfekte skovtur, og far kan køre, mens mor sidder med lilleprut og picknickurven på ladet. Hvis man ikke har mulighed for at lave mad, kan man købe en madkurv på udlejningsstedet for 95 kr. Pris for en times leje af skinnecykel er 70 kr. Men der er rabat på heldagsleje. Se mere på: dffd.dk

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
A-kraft i baghaven - manges haver står klar
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: