Annonce:
Annonce:

Gourmet du bliver mæt af

Mortens Kro i Aalborg gør livet bedre og vommen større, erfarer jeg under Danmark Rundt

Stilen er cool og gennemført på kroen, der ejes af Morten Kok. (Foto: Mortens Kro)
Stilen er cool og gennemført på kroen, der ejes af Morten Kok. (Foto: Mortens Kro)
Annonce:
Følg Ferie


Jeg elsker mad og har været på gourmetrestauranter flere steder i verden. Men havde jeg vidst, at jeg ikke behøvede at tage længere end til Aalborg for at få et af de bedste måltider nogensinde, så kunne jeg have sparet mange penge på flybilletter. Det fede ved Mortens Kro er desuden, at man føler, at man lige så godt kunne sidde i New York, Tokyo eller London. Stedets indretning eri hvert fald cool på internationalt plan og serveringen i samme liga.

Alt er gennemtænkt ned til mindste detalje. Fra måden man sidder på i de behagelige lædersofaer til musikken og lyset, der er nøje stemningsafstemt og ikke mindst toiletterne, der er en hel oplevelse i sig selv med lys i vandstrålen og film på en lille, fancy skærm. Under hele opholdet prøver jeg virkelig at finde noget at kritisere på Mortens Kro.

Annonce:

Menu uden alkohol
Jeg skulle køre bil bagefter, så hvordan kunne de gøre en fem retters menu spændende med drikkevarer uden vin eller bobler.

- Vi har flere gæster, der af forskellige årsager ikke drikker alkohol. Derfor har vi kreeret en speciel juice-menu med forskellige hjemmelavede sirupper og isteer, lyder det høfligt fra tjeneren. Selvfølgelig.

Jeg smæsker mig igennem forretterne, som består af henholdsvis hjemmerøget tun, bygkornsrisotto med stegt jomfruhummer og pocheret bornholmer unghane. Portionerne er store, og jeg er faktisk allerede mæt, da hovedretten, som er dansk kalvemørbrad fra Himmerland, bliver serveret. Heller ikke her er der sparet på noget, og frygter man, at man ikke kan blive mæt af gourmetmad, så skal man besøge Morten og co.

- Det er jo Nordjylland. Det nytter ikke, at folk går sultne herfra, lyder det fra Morten selv.

Annonce:

Intet at kritisere
Da jeg får præsenteret desserten, tænker jeg: Nu har jeg dem!

Rabarbersorbet med hjemmelavede marengskys lyder fint. Men crème brûlée med rabarbermarmelade. Det kan man da ikke. Men jo. Det kan man sgu. Jeg overgiver mig og får lyst til at blive siddende og æde mig ihjel.

Mortens Kro ligger i Mølleå Arkaden i Aalborg. Pris for fem retter: 648 kroner.

Se flere artikler fra Ekstra Bladets rejse Danmark Rundt i linksene oppe til højre.

Vores journalist Camilla Cornelius kører Danmark rundt for at finde de sjoveste, særeste og ikke mindst bedste ferieoplevelser herhjemme. Hjælp Camilla ved at skrive til hende på cacor@eb.dk
Følg Ekstra Bladets rejse Danmark Rundt.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Claus Hjort Frederiksen kræver åbenhed – men dørene smækkes i
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: