Se pinsesolen danse i på søndag

Ti grader og tørvejr: Dans eller tag en tur ud i naturen

Hvis vejret bliver rigtig godt, kan du senere på dagen ro dig en tur i Frederiksberg Have. (Foto: Jens Dige)
Hvis vejret bliver rigtig godt, kan du senere på dagen ro dig en tur i Frederiksberg Have. (Foto: Jens Dige)

Du skal være kvik på stiletterne, hvis du vil se pinsesolen danse søndag morgen. Det sker kl. 04.46.

Men chancen er der. De fleste vejrhaner forudser tørvejr. Du skal bare ikke møde op i korsage og bare ben, for der bliver pænt med vind til håret, og temperaturen kommer ikke meget over ti grader ved morgengry.

Uanset om solen viser sit ansigt, er der udsigt til en festlig pinsemorgen. Og da pinsen ikke er belastet af alverdens andre fasttømrede traditioner, er der et væld af forskellige måder at hilse solen godmorgen på.

I den ene ende af landet kan du danse dig ør, når aftenens forestilling på Dansescenen på Carlsberg i København fortsætter over i regulær fest med dj’s og livemusik til langt ud på de små timer.

Ud i naturen
Og i Lundby Krat ved Aalborg kan du blinke til solen, når den filtrerer strålerne gennem bøgeskovens lysegrønne løv. Her er Gistrup Spillemændene ude med en invitation om at tage kaffe og rundstykker med; så sørger egnens glade spillemænd for festlig, folkemusikalsk underholdning.

I Sydjylland tager naturvejleder Janni Wedderkop morgenfriske med på en gåtur i området ved Kongeåen, og i Jenle Plantage kan hele familien tilbringe natten i hængekøje - efter først at have grillet over bål, leget i skoven og tjekket dyrelivet i mørket gennem en natkikkert.

Og landet rundt indbyder kroer og hoteller til overdådige pinsebrunch-buffeter, mange steder tilsat sart baggrundsmusik.

Se i listen til højre, hvad du kan lave i pinsen

Hop på traditionen
Frederiksberg: Det med at skulle se pinsesolen danse var noget, Københavns bedre borgerskab dyrkede midt i 1800-tallet. De gjorde det til en pinsemorgenskik at bestige Frederiksberg Bakkes vældige tinde - 24,5 m over havet - for at nyde synet og måske bagefter slutte af i de små haver på Pile Alle, hvor der var musik og fest.

Traditionen lever stadig. På søndag ved halvsyvtiden vil der så småt være kø ved indgangen til M.G. Petersens Familiehave i Pile Alle 16, og mens gæsterne venter på morgenmaden kl. syv, vil Ricardos Jazzmen holde dem hen med Dixieland-jazz.

Se mere på petersensfamiliehave.dk

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Hent flere
Hent flere