Frygt tyven i juleferien

Eksperter vurderer, at antallet af indbrud bliver rekordstort i år. Her er de syv værste fejl, du kan begå, når du rejser på juleferie

Tænk dig om og hold tyven ude, hvis du rejser væk i julen. (Arkivfoto)
Tænk dig om og hold tyven ude, hvis du rejser væk i julen. (Arkivfoto)

Juleaftensdag vil julehyggen blive ødelagt af en indbrudstyv hvert tredje minut døgnet igennem for dem, som ikke er hjemme i deres hus. I det hele taget vil over 1.000 hjem få ubudne gæster i juledagene, vurderer sikkerhedsfirmaet G4S.

Rekord i tyverier
- Det gælder om at være mere på vagt end nogensinde før. Vi regner med, at julemåneden i år bliver den hidtil værste med et rekordstort antal indbrud.

- Årets sidste kvartal er traditionelt det hårdest ramte af indbrud, og juletiden er altid indbrudstyvenes absolutte højtid, siger privatmarkedschef Per Bloch-Frederiksen fra G4S.

Tænker sig ikke om
Mange danskere lever ekstra farligt, når de rejser væk fra huset i juledagene og samtidig begår en række typiske fejl, der nærmest er en åben invitation til indbrudstyven.

G4S har samlet julens syv værste fej:

1: Fortæl om din juleferie på Facebook
Indbrudstyve følger aktivt med på Facebook, og de er lige så begejstrede som dig for, at du skal væk i julen.

2: Du har ingen tyverialarm
Indbrudstyven takker, hvis alarmen mangler. For tyverialarmer skræmmer langt de fleste indbrudstyve væk. G4S tal viser, at en alarm sænker risikoen for indbrud med 70 procent.

3: Det bliver hvid jul
Indbrudstyve drømmer om hvid jul. Og især om husejere, der glemmer at få naboen til at rydde sneen, mens man er bortrejst. Det er et klart signal om, at man ikke er hjemme.

4: Din bil mangler i indkørslen
Hvis din bil ikke holder i indkørslen, er det et klart signal til indbrudstyven om, at du ikke er hjemme. Snedige husejere får naboen med to biler til at parkere den ene i den tomme carport.

5: Affaldssækken er tom
Indbrudstyven elsker synet af en helt tom affaldssæk: Et stensikkert bevis på, at du ikke er hjemme. Det bliver sværere for tyven at lugte lunten, hvis man får naboen til at hælde lidt af sit affald i skraldespanden.

6: Din bolig er helt mørk
Et hjem uden lys i juledagene kan lige så godt være udstyret med et stort neonskilt, der siger 'Velkommen indbrudstyve'. Hvis boligen har tænd/sluk ure på flere lamper, går indbrudstyven ofte videre.

7: Der er ikke en lyd i dit hus
Lyden af absolut stilhed er sød musik i indbrudstyvens ører. Hvis der ikke er salmer eller anden julemusik kan indbrudstyven regne ud, at det nok er værd at kaste et nærmere blik på boligen. Selv de blideste toner fra radioen - sat i gang med et tænd/sluk ur - kan skræmme indbrudstyven væk.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Hent flere
Hent flere