Charterferien er spækket med tillæg

Flere og flere charterrejser har så mange skjulte tillæg, at prisen hurtigt vokser, og for en familien kan det betyde ekstra tusinde kroner oven i billetten

Charterferien koster hurtigt mere i tillæg end du lige regner med. (Foto: Colourbox.com)
Charterferien koster hurtigt mere i tillæg end du lige regner med. (Foto: Colourbox.com)

Det er ikke kun ruteflyselskaberne, der annoncerer med lave priser, og inden billetten så er booket, er prisen vokset med flere hundrede kroner. Sådan er det også med charterselskaberne.

Du falder over en dejlig charterferie, hvor fly og hotel er med i prisen. Men før du overhovedet har bekræftet billetten, er den også blevet adskillige hundrede kroner dyrere. For en familie på to voksne og to børn kan det betyde ekstra 2500 kroner oven i rejseprisen.

På mange charterrejser skal man i dag betale for mad om bord på flyet, for bustransport til og fra hotellet og ekstra i tillæg for balkon eller en madras ved poolen.

Vi har kigget på, hvad en familie skal lægge i ekstra udgifter for en charterferie til Kreta i Grækenland til sommer.

Mad
Charterflyselskaberne høster ikke Michelinstjerner for deres mad om bord på flyene, men hvem har lyst til at sidde med en flad leverpostejmad og en chokoladekiks, når sidemanden åbner sin varme foliebakke med kylling og et lille stykke kage til kaffen. Maden om bord var tidligere med i prisen, men i dag koster det ekstra på de fleste rejser.

Mad om bord på flyet koster hos MyTravel og Star Tour 140 kr. pr. voksen og 70 kr. for børn under 12 år. Hos Bravo Tours afhænger det af hvilket flyselskab, de samarbejder med til den pågældende destination, og på denne ferie til Kreta er mad om bord på flyet med i prisen. Apollo er dyrest og tager 150 kr. pr. voksen og 75 kr. pr barn. I alt ekstra 450 kr. oven i prisen.

Bustransport
Bustransporten fra lufthavnen og til hotellet er på mange charterrejser heller ikke længere en del af prisen. Hos MyTravel koster det 130 kr. for voksne og 65 kr. for børn, hos StarTour er transferprisen 140 kr. for en voksen og 70 kr. pr. barn, og hos Apollo er prisen 150 kr. for voksen og 78 pr. barn. Lige netop på denne ferie hos Bravo Tours koster bus fra lufthavnen til hotellet ikke noget, men på andre rejser koster busbilletten 100 kr.

Apollo har de dyreste transferpriser, og for en familie på fire koster det ekstra 456 kr.

Rejseforsikring
Alle charterselskaber tilbyder afbestillings- og rejseforsikring, men priser og vilkår varierer fra selskab til selskab. Før du betaler flere hundrede kroner for en rejseforsikring, bør du tjekke, hvordan du er dækket af dine egne forsikringer samt tjekke om du har rejseforsikring på det kreditkort, du betaler med.

En familie-årsrejseforsikring i Europa koster 499 kr. hos Star Tour, MyTravel og Bravo Tours. Hos Apollo er rejseforsikringer specificeret lidt anderledes og koster 109 kr. for børn og 218 kr. for voksne.

En afbestillingsforsikring koster hos Bravo Tours 195 pr. person, hos Apollo er prisen 200 kr. pr. person, og hos MyTravel koster en familieafbestillingsforsikring 695 kr. Star Tour tilbyder en lidt anden sygdoms- og afbestillingsforsikring og tager henholdsvis 5% (voksen) og 2,5% (barn) af rejsens grundpris. Så vores familie må hos Star Tour af med 317 pr. voksen og 159 pr. barn for en afbestillingsforsikring.

Flere tillæg
Men det stopper ikke her med de ekstra udgifter. Der er også ’flytillæg’, som det så smukt hedder. Disse tillæg på mellem 100 og 200 kr. pr. person, dækker 20 kr. til rejsegarantifonden, skatter og afgifter plus det, at nogle destinationer er mere populære end andre og det koster lidt ekstra.

Og så er der alt det andet: Leje af klapvogn koster f.eks. 150 kr. Melder man sine børn i børneklub, koster det f.eks. 340 pr. barn. Ønsker man balkon, en liggestol ved poolen, god benplads i flyet eller udsigt over havet, må man også have pengepungen op af lommen. Man kan også få lov at betale 50 kr. hvis man ønsker en papirbillet, men det er endnu gratis at medbringe bagage på sin ferie.

Vores familie på fire må altså lægge godt 2500 kroner oven i prisen alene for mad på flyet, bus til hotellet fra lufthavnen, forsikringer og flytillæg.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Hent flere
Hent flere