Juleskibet fra Bornholm

Traditionen tro lægger juleskibet fra Bornholm til kaj i Køge, og byder på bornholmske julelækkerier og unikke brugskunst

Juleskibet bugner af bornholmske lækkerier heriblandt friskrøget sild og bornholmersnaps.  (Foto: Colourbox.com)
Juleskibet bugner af bornholmske lækkerier heriblandt friskrøget sild og bornholmersnaps. (Foto: Colourbox.com)

For mange er det starten på julen at lægge vejen forbi det bornholmske juleskib , der hvert år lægger til kaj i Køge og bugner med alt godt fra Bornholm.

Skibet er ladet med ...
Juleskibet er både et showroom og en markedsplads for bornholmske kunsthåndværkere og fødevareproducenter.

I år er der 60 udstillere om bord, og de frister med kunsthåndværk, julegodter, nisser i alle former og skønne julegaveideer.

Selvfølgelig medbringer skibet friskrøget bornholmer-sild, den gode Svaneke-øl og bornholmer-snaps. Og til dem med den søde tand er der smagfulde karameller og hjemmelavede bolsjer.

Bornholm har altid været kendt for sit unikke brugskunst, og de senere år er øen også blevet kendt som noget af en gourmet-ø.

Juleskibet har side 1991 fyldt lasten med de bornholmske lækkerier. I starten sejlede skibet til København, og siden 2004 har det lagt til kaj i Køge.

Hvornår
Juleskibet lægger i år til kaj i Køge i weekenden 5.-6. december, og Veteranbussen - som er fra De bornholmske Jernbaners tid - kører også traditionen tro hele dagen mellem Køge Station og Juleskibet. Busturen er gratis.

Entre
Det koster 30 kroner at komme om bord, og børn indtil 18 år er gratis ifølge med en voksen.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Hent flere
Hent flere