Farvel gamle maritime damer

Et vemodigt afsked er på vej med et kapitel i nordisk, maritim historie

Elegante Kungsholm ved starten af en flot karriere på verdenshavene. (Foto: BV Travel)
Elegante Kungsholm ved starten af en flot karriere på verdenshavene. (Foto: BV Travel)

Hvor mange danskere har ikke i tidernes morgen stået ved Langelinie-kajen i København og vinket farvel eller sagt velkommen hjem til nære pårørende, der sejlede ’over dammen’ med stolte gamle damer som Sagafjord og Kungsholm.

Vi bliver alle ældre, også Norske Amerika Linje og Svenske Amerika Linjes tidligere stolte flagskibe - Sagafjord og Kungsholm. I dag navngivet henholdsvis Saga Rose og Mona Lisa.

Søfartens opgradering af sikkerhedsnormerne på krydstogtskibe betyder med stor sandsynlighed et farvel til de to elegante damer, som mange danskere stiftede bekendtskab med i flyselskabernes barndom.

Immigrant-skibe
Dengang det var stort at sejle til Amerika som enten immigrant eller blot for at opleve USA.

De to damer har i fineste stil overlevet adskillige ægteskaber med varierende redere. Et ukendt antal skønhedsoperationer er det også blevet til. Nu er en epoke formentlig slut.

- Det er jo altid trist at skulle sige farvel til gode veninder. Omvendt er det vigtigt, at sikkerhed og sund fornuft vinder over følelserne, siger Jesper Boas Smith fra Bella Vista Travel, hvis interesse for krydstogtskibe startede omkring 1965.

En anden elegant gammel dame, Queen Elizabeth 2, er også lagt op og solgt af Cunard Line som en af mange attraktioner i Dubai.

Men også her har finanskrisen ændret planer.

Nu skal den gamle dronning være hotelskib ved VM i fodbold næste år i Sydafrika.

1 af 2 Sagafjord som mange ældre Amerika-farere kendte hende. (Foto: BV Travel)
2 af 2 Elegante Kungsholm ved starten af en flot karriere på verdenshavene. (Foto: BV Travel)
0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Hent flere
Hent flere