Masser af gebyrer på flyrejser

Det vrimler med gebyrer, når man bestiller sin flybillet. Se dem her

Nu skal du både betale gebyr for check-in og fordi du rejser i din ferie. (Foto: AP)
Nu skal du både betale gebyr for check-in og fordi du rejser i din ferie. (Foto: AP)

Gebyr for at medbringe bagage, for check-in, for at få et sæde, komme først ombord, have en ekstra kuffert med, at bestille flybilletten på nettet, at betale med kreditkort og senest: Gebyr for at flyve i ferien.

Skjult prisstigning på flybillet
Flyselskabernes opfindsomhed kender ingen grænser, når det kommer til gebyrer. Listen over små tiltag, der skæpper i kassen bliver længere og længere. Det gør det sværere og sværere for forbrugerne at gennemskue de lokkende tilbud.

- Hvad kan jeg egentlig med en flybillet, når jeg skal betale for at have bagage med, betale for check-in og nu betale for at rejse i ferien?, spørger Kenneth Karskov fra Viviro.com - søgemaskinen, som hjælper danskerne med at finde billige flybilletter på nettet.

Betal for check-in
Som eksempel på de mange nye gebyrer, nævner Kenneth Karskov Ryanairs seneste påfund, det uundgåelige ’check-in gebyr’, som trådte i kraft i går.

Her opkræver den irske gebyrgrib 40 kroner hver vej for check-in på nettet - eller 300 kroner (40 Euro) hver vej, hvis du venter til lufthavnen med indcheckningen.

Da du ikke kommer ud at flyve uden første at checke ind, så kommer du heller ikke uden om Ryanairs nyeste gebyrfidus.

- Forbrugerne ville være langt bedre stillet uden alle disse gebyrer. Hvorfor kan vi ikke få en samlet pris på rejsen oplyst? Den her fremgangsmåde med utallige gebyrer, som kommer oveni prisen, gør det uoverskueligt og de eneste, der drager fordel af det, er flyselskaberne, siger Kenneth Karskov.

Gebyr for at rejse i ferien
Senest har tre store amerikanske flyselskaber indført en 'holiday surcharge'. Delta Air Lines opkræver 50 kroner (10 dollar) ekstra på udvalgte feriedage i november og januar for at matche et lignende gebyr hos American Airlins og United Airlines.

- I en tid, hvor flyselskaberne er trængt på økonomien synes gebyrerne at være deres livline til hurtig indtjening. Ryanair forventes i 2009 at tjene mere end 5 milliarder kroner på gebyrer, og det har andre selskaber luret og taget ved lære af. Desværre, siger Kenneth Karskov.

Vis kommentarer

Skærm

Mest læste i Ferie
Seneste i Ferie
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Har du en mening om Ekstra Bladet? Kom med i vores panel og del din mening med os
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen