Store nyheder i sommerlandene

Der venter dig og dine børn gode oplevelser, når de danske forlystelsesparker åbner dørene til en ny sæson

(Foto: PR/Faarup Sommerland)
(Foto: PR/Faarup Sommerland)

Selv om vejret udenfor er på frysepunktet, kan du med et enkelt kig i kalenderen konstatere, at foråret må være på vej. Det betyder, at de danske forlystelsesparkers åbningsdatoer nærmer sig, og her venter store oplevelser for dig og din familie.

I et af Danmarks største forlystelsesparker Fårup Sommerland håber de, at år 2013 bliver den bedste sæson nogensinde, og det er der en grund til. Er vejrguderne med sommerlandet, skal Fårups nyeste og til dato dyreste attraktion, Orkanen, nemlig være med til at trække flere gæster til end nogensinde før.

Læs også: 4. juli kan du igen komme ind i hende

Hvert fjerde eller femte år samler Fårup Sommerland penge til at lave noget nyt og stort, og denne gang har ønsket om at skabe gode fælles familieoplevelser spillet ind i valget af den nye attraktion.

Vild, men familievenlig
– Vi holder os meget for øje, at vi har familier med børn som målgruppe. Derfor har vi fundet en spændende rutsjebane, hvor højdekravet kun er på 105 cm. Det vil sige, at børn allerede i fem-seks-års-alderen er høje nok, og at mor, far og børnene kan få oplevelsen sammen, siger Fårup Sommerlands administrerende direktør, Per Dam.

Orkanen, der er blevet til i tæt dialog med rollercoasterentusiaster og sommerlandets fans på Facebook, tager dig først 20 meter op i luften, hvorefter den med 75 km/t. suser ned i en tåget tunnel under vandet og derefter op i luften igen, alt imens du sidder i et sæde med fødderne frit hængende luften.

Læs også: Her er påskens sidste solrejser

– Vi har nogle restriktive højdekrav, der betyder, at vi ikke må bygge højere end 20 meter, så hvis vi ville have noget fart på attraktionen, var vi nødt til at grave ned under søen. Det gør oplevelsen helt unik, og turen gennem tunnellen giver følelsen af, at du rent faktisk suser ned under vandet og op igen, siger Per Dam.

Masser af nyt derude
Også i landets andre sommerlande venter der besøgende store nyheder i den kommende sæson. Djurs Sommerland åbner den nye attraktion Juvelen, der er Danmarks længste rutsjebane, hvor du bliver skudt af sted med høj fart hele to gange på den en kilometer lange rutsjebanetur.

Læs også: Kendisbillede på Facebook kostede ham jobbet

I Tivoli i København åbner Det Muntre Hjørne, hvor du bl.a. kan stige om bord i kæmpeørne og opleve verden på hovedet, imens du mærker en centrifugalkraft af styrken 4G.

For de allermindste åbner Sommerland Sjælland deres nye attraktion, MiniFut, hvor barnet styrer sit eget lille tog på skinnebanen. Jo hurtigere barnet trækker håndsvingene rundt, jo hurtigere kører toget.

Læs også: Safari: Her hersker dyrene

Læs også: Så fedt er miniferie i Sydfrankrig

Læs også: Her er verdens dyreste ferierejse

0 kommentarer
Vis kommentarer