Verdens største dronning kommer til Danmark

Det gigantiske krydstogtskib Queen Mary 2 anløber Helsingør i dag

Her ses Queen Mary 2 i Hamborg. Giganten kan ikke sejle ind i Københavns Havn. da sejlrenden ikke er dyb nok. QM2 sejler atter nordpå klokken cirka 18.00. (Foto: AP)
Her ses Queen Mary 2 i Hamborg. Giganten kan ikke sejle ind i Københavns Havn. da sejlrenden ikke er dyb nok. QM2 sejler atter nordpå klokken cirka 18.00. (Foto: AP)

Dronningen kommer til Danmark. Altså krydstogtskibet Queen Mary 2 fra rederiet Cunard Line.

Denne morgen, 15. august, sejler den enorme dame ned gennem Øresund og anløber den nordsjællandske havneby Helsingør.

Skibet, der blev færdigbygget i 2004, er et imponerende syn, og mon ikke mange af byens beboere og andre 'shipspottere' vil søge mod kysten lidt syd for byen, hvor det skal ligge for anker?

LÆS OGSÅ:

Se også: Ni steder du ser bedst på krydstogt

Queen Mary er verdens hurtigste krydstogtskib og tilbagelægger strækningen mellem New York og Southampton med op til 28,5 knob (ca. 53 km/t.).

På et antal afgange kan man starte eller slutte i Hamborg. Turen mellem Southampton og New York tager typisk syv nætter, selvom turen kunne klares på fem nætter.

Den normale hastighed er i dag tilpasset sejlads uden de store gasturbiner. Således er den normale gennemsnitshastighed på 21,5 knob. Der er således reserver til at sejle fra - eller udenom - et uvejr.

LÆS OGSÅ:

Se også: Her er krydstogtet til netop dig

Luksuslineren er ellers bygget til at klare alt slags vejr, hvilket blandt andet kan ses på udformningen af stævnen og den store afstand mellem vandlinjen og promenadedækket. Skroget er konstrueret af stålplader der er 40 procent bredere og tungere end de fleste andre skibe, hvilket giver mere stabilitet og roligere sejlads.

LÆS OGSÅ:

Se også: Ohøj - her har vi nybegyndere

Men vigtigst er nok at QM2 'kun' medtager cirka 3.000 passagerer. Arkitekterne har lagt vægt på der skal være masser af plads til gæsterne. Det skyldes at gæsterne tilbringer flere dage til søs. Andre skibe på samme størrelse medtager op til 75 procent flere gæster. På Queen Mary 2 har man prioriteret store saloner, brede lange teakdæk og plads til de mange agterdæk, med flere pools og spabade.

LÆS OGSÅ:

Se også: Her er verdens dyreste krydstogt

Verdens mest berømte crossing og skib kan opleves fra cirka 11.000 kroner per person inklusive fly den ene vej. Dansk General Agent er Bella Vista Travel

Læs mere om priser og afgange på krydstogt.dk og vælg Cunard.

1 af 2 QM2 byder på ren, uforfalsket luksus.
2 af 2 Her ses Queen Mary 2 i Hamborg. Giganten kan ikke sejle ind i Københavns Havn. da sejlrenden ikke er dyb nok. QM2 sejler atter nordpå klokken cirka 18.00. (Foto: AP)
kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Ferie
Seneste i Ferie
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen