Annonce:
Annonce:

Juletrafikken til lands, vands og i luften

Er du i bil, så kør i god tid. Og vær forberedt på at stå op i toget. Der er stadig flybilletter at få, men priserne stiger med efterspørgslen

Der bliver pres på det danske vejnet i dag, hvor rigtig mange skal rejse på juleferie til en anden landsdel. (Foto: Thomas Borberg/Polfoto)
Der bliver pres på det danske vejnet i dag, hvor rigtig mange skal rejse på juleferie til en anden landsdel. (Foto: Thomas Borberg/Polfoto)
Annonce:
Følg Ferie

' Nu' det jul og træet tændes på ny. Nu' det jul i land og by', som Shu-Bi-Dua synger i radioen - og har gjort det så mange gange før.

Og det betyder, at rigtig mange danskere - som så mange gange før - skal besøge familie og venner i andre landsdele, og at der derfor vil være øget trafik til lands, til vands og i luften.

Se her, hvad du skal være opmærksom på, hvis du skal rejse på juleferie i dag, alt efter hvilket transportmiddel du benytter dig af.

Med bil
- Det er jo en af de allerstørste rejsedage. Der kommer rigtig meget tryk på vejene i dag, og det allerbedste, du kan gøre, er at rejse så tidligt som muligt - gerne før klokken 12 eller efter aftensmaden, oplyser Stine Hansen fra Vejdirektoratets Trafikinformationstjeneste.

Annonce:

Meldingen lyder, at der vil komme særligt pres på de københavnske indfaldsveje, Køge Bugt-motorvejen, samt Vestfyn, Trekantsområdet og de store veje ind til Aarhus og Aalborg.

- Vær forberedt på, at det tager længere tid, og kør i god tid, lyder altså rådet fra Stine Hansen.

Læs mere om den aktuelle trafiksituation på trafikken.dk

Rejs med bus mellem Jylland og København

Med tog
Hos DSB forventer man ikke nævneværdige problemer i dag, og denne morgen er 94 procent af fjerntogene og samtlige s-tog ankommet rettidigt.

- Hvis man skal afsted lidt op af dagen, så skal man være opmærksom på, at der ikke er ret mange pladsbilletter tilbage til afgange i eftermiddag, så hvis man ikke har sikret sig en pladsbillet, kan man med fordel rejse på nogle andre tidspunkter, lyder det fra DSB's pressetjeneste.

Annonce:

- Vi efterlader jo ikke vores gæster på perronerne, men man skal være forberedt på, at man ikke kan komme til at sidde ned på hele rejsen, hvis man ikke har pladsbillet.

Etaten har dog indsat ekstra togsæt, som ellers skulle have stået på værkstedet, for at følge med juleefterspørgslen. Der udbydes således 45.000 siddepladser over Storebælt i dag.

DSB vurderer, at de travleste tidspunkt bliver dér, hvor de af os, der er på arbejde i dag, har fri.

Søg efter ledige pladsbilletter på dsb.dk

Med fly
For Københavns Lufthavn er juletiden ikke nævneværdig travl. Med cirka 4.000 udgående rejsende i dag, ligger man langt under antallet for eksempelvis sommerferien, oplyser kommunikationsrådgiver Lea Sørensen Holm.

Det betyder, at der ikke vil være voldsomt pres på indenrigsterminalen, hvor man ganske vist har en del ferierejsende, men særdeles få forretningsrejsende.

Her kan du booke billetter hos SAS eller Cimber Sterling.

ekstrabladet.dk/ferie afventer stadig dugfriske meldinger fra SAS og Cimber Sterling.

Annonce:

Med færge
For de rejsende mellem Sjælland og Jylland, der ikke ønsker at passere Fyn, ser det ganske fornuftigt ud. Således oplyser marketingschef i Mols-Linien, Mikkel Hybel, at der er pladser på alle afgange i dag, men at middagsafgangen fra Sjællands Odde til Aarhus næsten er fuldt booket.

Der der dog flere pladser på afgangen fra Odden til Ebeltoft, og på samtlige afgange fra Jylland til Sjælland er der masser af pladser.

- Det er jo sådan, at der er mange flere, der skal fra Købehavn til Jylland for at holde jul end omvendt, siger Mikkel Hybel og minder om, at der derfor vil være særligt mange der skal den anden vej i dagene lige efter juleaften.

Der ventes i øvrigt ikke nogen voldsom biltrafik til og fra færgerne på strækningen fra Holbæk til Sjællands Odde.

Book billet til Mols-Linien eller Færgen.dk.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Det er en alvorlig situation, siger Mette
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

Bagholdet

Annonce:
Annonce: