Cimber tæt på salg til ny investor

Cimber Sterling indgår første skridt mod aftale, der skal bringe selskabet sammen med selskabet Mansvell

Økonomisk pressede Cimber Sterling er tæt på at modtage et velkomment indskud på 165 millioner kroner. (Foto: Cimber Sterling)
Økonomisk pressede Cimber Sterling er tæt på at modtage et velkomment indskud på 165 millioner kroner. (Foto: Cimber Sterling)

Cimber Sterling er efter længere tids forhandlinger nået til et første skridt på vejen mod en aftale, der kan betyde et salg af en stor del af det kriseramte flyselskab.

Aftalen er indgået med selskabet Mansvell Enterprises, der angiveligt har den ukrainske milliardær Igor Kolomojskij bag sig.

Hvis aftalen bliver fuldbyrdet, kan Cimber Sterling havne i et fælles selskab med de svenske flyselskaber Avia Express (Skyways) og City Airlines.

Dermed kan der blive tale om et ledende regionalt nordisk luftfartsselskab, fremgår det af meddelelsen fra Cimber Sterling.

Den nye investor forpligter sig ifølge aftalen til at tegne aktier mod et indskud på ca. 165 millioner kroner. I givet fald bliver Mansvell ny majoritetsaktionær i Cimber Sterling med 66,7 procent af aktierne.

Bestyrelsen for Cimber Sterling mener, at aftalen med Mansvell samlet set anses for at være den mest favorable løsning fremadrettet for både virksomheden og dens aktionærer.

Der er fortsat en række betingelser, der skal opfyldes. Det gælder blandt andet en grundig undersøgelse fra Mansvell af Cimber Sterling.

Dertil kommer Trafikstyrelsen godkendelse af den nye investor samt en godkendelse fra Cimber-aktionærernes side på en generalforsamling.

Målet for Cimber Sterling er at indgå en aftale inden udgangen af juni. Generalforsamlingen skal så give grønt lys til den inden udgangen af juli.

Ifølge Cimbers meddelelse ønsker den nye investor, at så mange af de nuværende aktionærer som muligt forbliver i selskabet fremover. Desuden vil man opretholde børsnoteringen.

0 kommentarer
Vis kommentarer