Græd over ulykkelig kærlighed på Tåsinge

Kærligheden blev en cirkusprinsesse og hendes elskedes tragiske død. Besøg dem på Sydfyn

Det ser ikke ud af meget, mindesmærket i Nørreskoven på Tåsinge. Faktisk er der blot sat en sten uden inskription til vidne om et ungt kærestepars tragiske skæbne for mere end 100 år siden.

På denne plet i skoven skød linedanseren Elvira Madigan og den svenske løjtant Sixten Sparre sig selv, da de indså, at deres kærlighed var umulig. Sixten var dybt forgældet, og faderen havde lukket for pengekassen. Elvira var bare en fattig cirkusprinsesse. Kun i døden kunne de få hinanden.

Brude ofrer buketten
Det unge par blev Danmarks svar på Romeo og Julie og ligger i dag begravet på den lille Landet Kirkegård, hvor nygifte brude stadig i dag ligge deres brudebuket på Elviras gravsten, for et give hende det hun aldrig fik i livet.

Både mindesmærke og gravsted er også populært blandt danske og især svenske turister. Der er både lavet film og skrevet flere bøger om den unge cirkusprinsesse og hendes elskede løjtant, der fint kan bruges som højtlæsning for ungerne inden familieferien går til Tåsinge.

Andre seværdigheder på Tåsinge:

På Tåsinge ligger også Valdemars Slot, der er ejet af en vis tv-baronesse, Caroline Fleming. Slotsmuseet - og den tilhørende minigolfbane - er åbent for turister hele sommeren.

Se flere artikler fra Ekstra Bladets rejse Danmark Rundt

1 af 2 
2 af 2