Levende julekalender i Skagen

Små englebørn åbner hver dag en kalenderlåge, som er en dør i et af Skagens smukke huse og bagved afsløres en julehemmelighed

Måske har Skagen by fået ideen fra den tyske by Quedlinburg, som gennem årtier har haft den juletradition at åbne en låge – altså en dør – i et af byens huse og afsløre en juleoverraskelse.

Læs også: En tysk julehemmelighed

Sådan en herlig tradition har man nu også lavet i Skagen og med stor succes.

Hver dag fra den 1. til den 24. december kører små englebørn gennem Skagen by i hestevogn, hvor de åbner en låge i julekalenderen.

Bag lågerne gemmer sig julearrangementer for både børn og voksne, og vi kan godt løfte sløret for nogle af julehemmelighederne.

Juleknas
Bag lågen for den 1. december venter et julebord dækket med det fineste stel fra Royal Copenhagen. Bordet er dækket af en særlig kendt dansker. Hvem denne specielle person er afsløres først den første december, og efter afsløringen vil den hemmelige gæst fortælle om juletraditioner.

Nissekomsammen
Den 4. december er den franske gourmetguru Michel Michaud på banen med knas og andre julegodter, og den 6. december er der nissekomsammen ved Den Tilsandede Kirke.

Ølsmagning
Bag de øvrige låger gemmer sig ølsmagning, koncerter og julebag - og selvfølgelig overraskelser, der er så nissehemmelige, at vi ikke kan løfte sløret for dem her.

Vi du vide mere, så tjek juliskagen.dk

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Hent flere
Hent flere