Feriehuse for en slik

Stranden er inden for gåfstand, grillen er klar, og familien er i sommerhumør - danskerne er vilde med ferier i sommerhus

(Foto: NIkolaj Svennevig)
(Foto: NIkolaj Svennevig)

Der er ingen grund til at tage sydpå i sommerferien, hvis du vil opleve rigtig sol- og sommerstemning for hele familien. De danske kyster er spækket med gode sandstrande og sommerhusområder, hvor du kan koble fra, hygge dig med dem, du holder mest af og bare nyde den danske sommer.

Vi dyrker det nære
Mange danskere vælger at leje et sommerhus hos en af landets udlejningsbureauer, og hos Feriepartner Liseleje går cirka 40 pct. af udlejningerne til danske besøgende.

– Den økonomiske krise har skabt en trend om, at man i højere grad vil holde ferie i Danmark end at tage udenlands. Der har været en introspektiv bevægelse, der gør, at danskerne hellere vil dyrke det nære, dyrke sine egne traditioner og rødder, og derfor vælger flere danskere at holde sommerferie herhjemme frem for sydpå, siger trendforsker Mads Arlien-Søborg.

Det ser dog ud til, at flere og flere børnefamilier vælger sommerhuset fra. Det mønster tegner sig hos Feriepartner Liseleje, hvor indehaver Lise Christiansen ser en ændring i besøgsmønsteret.

– Det ser ud til, at der kommer flere voksne familier uden børn. som kun kommer to og så måske får gæster under opholdet. Jeg tror, at det skyldes, at børnene hele tiden skal have oplevelser, og der skal hele tiden ske noget for dem, og derfor vælger man at tage i vandland i stedet for i sommerhus, siger Lise Christiansen.

Større råderum
Ifølge Mads Arlien-Søborg kan det stigende antal af par uden børn i sommerhusene hænge sammen med, at de har et større økonomisk råderum og derfor har råd til at rejse flere gange om året. Mange vælger således at blive hjemme om sommeren og tage turen til varmere himmelstrøg på andre tidspunkter af året, hvor Danmark ikke tilbyder sol og varme.

Standarden skal være i orden
Danskerne er kræsne, når de lejer sommerhuset til ferien. Det skal nemlig ligge godt. – helst så tæt på stranden som muligt og også gerne tæt på indkøbsmuligheder.

– Et godt indrettet sommerhus med godt inventar og høj vedligeholdelsesstandard er attraktivt for danskerne. Derimod lægger de ikke udpræget vægt på, at der skal være spabad, dampbruser eller sauna, siger Lise Christiansen.

Ferie har udvalgt 15 forslag til sommerferie i sommerhuse rundt om i Danmark. Alle eksempler er sommerhuse med plads til minimum fire voksne og ophold af en uges varighed. Prisen er en samlet pris og prissøgningen er foretaget den 3. maj.

Ekstra Bladet tager forbehold for fejl og udsolgte ophold.

Tilbud:

Nordjylland
Hvor: Mors

Hvornår: 13. Juli

Pris: 2995 kr.

Agent: VisitMors

Hvor: Lyngså

Hvornår: 20. juli

Pris: 4850 kr.

Agent: Feriepartner Danmark

Hvor: Blokhus

Hvornår: 27. juli

Pris: 3605 kr.

Agent: DanCenter

Vestkysten
Hvor: Søndervig/Lodbjerg Hede

Hvornår: 6. juli

Pris: 4935 kr.

Agent: DanCenter

Hvor: Blåvand

Hvornår: 20. juliPris: 4825 kr.

Agent: NovasolHvor: Thyborøn Strand

Hvornår: 15. juliPris: 5095 kr.Agent: Dansommer

Fyn
Hvor: Skåstrup Strand

Hvornår: 6. juli

Pris: 4802 kr.

Agent: Feriepartner Danmark

Hvor: Båring Vig

Hvornår: 29. juni

Pris: 4085 kr.

Agent: Dansommer

Hvor: Falsled

Hvornår: 13. juli

Pris: 5480 kr.

Agent: Dancenter

Sjælland
Hvor: Sejer Bugt

Hvornår: 6. juli

Pris: 6940 kr.

Agent: Feriepartner Danmark

Hvor: Gilleleje

Hvornår: 13. juli

Pris: 4205 kr.

Agent: Dancenter

Hvor: Liseleje

Hvornår: 13. juli

Pris: 3905 kr.

Agent: Feriepartner Danmark

Mindre øer
Hvor: Sandkås, Bornholm

Hvornår: 5. august

Pris: 4707 kr.

Agent: Bornholm Tours

Hvor: Samsø

Hvornår: 29. juni

Pris: 3612 kr.

Agent: Feriepartner Danmark

Hvor: Lohals, Langeland

Hvornår: 20. juliPris: 4885 kr.

Agent: Novasol

0 kommentarer
Vis kommentarer