Annonce:
Annonce:

Husene på Christianshavn

I mange år har ét hus været synonym med Christianshavn, nemlig ’Huset på Christianshavn’. I dag venter mange steder på dit besøg

Det gamle Christianshavn. (Foto: Tania Presutti)
Det gamle Christianshavn. (Foto: Tania Presutti)
Annonce:
Følg Ferie

'Man kan leve et helt liv uden at krydse broen, det er der, de trendy hænger, der hvor supermodeller strækker deres stænger,' rapper Jokeren i nummeret 'Havnen', som var landeplage i sommeren 2003.

Og det er sandt, man behøver ikke forlade de 3,2 kvadratkilometer, som Christianshavn fylder på landkortet.

Bydelen, der opstod som led i Københavns forsvar mod svenskerne, er i dag en lille, kulturel smeltedigel i København, og halvøen har nogle af hovedstadens mest charmerende ældre huse, brostensbelagte gader, samt moderne millionbyggerier af glas og stål. Fra at være et gammelt arbejder- og fiskerkvarter, er der i dag både plads til advokater, bumser og supermodeller i bydelen, som trods moderniseringen stadig føles som en 'by i byen'.

Annonce:

På halvøen, der forbinder indre by med Amager, hersker en særlig atmosfære, som understreges af, at de, der bor her, altid fortæller, at de er christianshavnere og ikke københavnere.

Bydelen har alt fra banker til møbelbutikker, samt en enestående havnekanal med husbåde - alt omkranset af de smukke volde, der indbyder til søndagsgåture med udsigt over både by og vand.

Sol-trendy på Halvandet
Er man på Christianshavn om sommeren, summer bydelen af liv. Både på fortovscafeerne og på kajen ved kanalen er der fyldt med sol-glade christianshavnere, som nyder vejret og måske en lækker frokost fra et af områdets mange køkkener.

Annonce:

Et besøg på Københavns vel nok største strandklub, den trendy Halvandet kan også anbefales. Halvandet ligger på Holmen, hvor også Operaen, samt film- og arkitektskolen har til huse. DFDS' Canaltours- bådene sejler til Halvandet og Operaen fra Nyhavn

6000 kvadratmeter strandklub
På strandklubbens 6000 kvadratmeter tilbyder Halvandet en af Københavns største sol-terasser, egen marina, private sol-cabanas, lækker sommermad og drinks i alle afskygninger. Hvis man er til strandaktiviteter, kan man både leje sjove aktiviteter som kajak-volley eller spille beachvolley og petanque på sandarealet med sine venner.

Besøg Operaen fra vandsiden
Selve Holmen er en lille udflugt i sig selv. Operaen, tegnet af den danske arkitekt Henning Larsen, ligger cirka en kilometers gåtur fra Christianshavns Torv. Den imponerende bygning er sammen med Rytmisk Musikkonservatorium og Filmskolen blandt de institutioner, der ligger mellem lækkert nybyggeri og smuk boligrenovering af søværnets gamle bygninger.

Den gamle torpedo-hal er blandt andet ombygget til moderne, luksuriøse lejligheder.

Efter det gamle kaserne-område blev åbnet, har det fået nyt liv og er især om sommeren et smukt, grønt åndehul med masser af plads midt i byen.

Bottega og Lagkagehuset
For omkring 60 kroner kan man smage nogle af Københavns bedste pizzaer på Bottega, de fås både som take-away og til at spise i restauranten.

Andre gastronomiske fristelser fås på halvøen i alle prisklasser, og hvis budgettet ikke rækker til Nomas frokostmenu, tilbyder den italienske delikatesseshop Cibi e Vini alt fra hjemmelavede antipasti til specialimporteret kaffe.

Ejeren smører også gerne en fantastisk sandwich, som kan nydes ved kanalen.

Lagkagehuset er uden tvivl halvøens sødeste hjørne. Her hersker bagermester Ole Kristoffersen (kendt fra 'Go' Morgen Danmark'), og han kreerer lækkert brød og skønne kager.

Hvis man kan finde plads, så nyd kaffe og kage på Lagkagehusets begrænsede siddepladser.

Christianshavn på film og i musik
I Amagergade 13 kan 'Huset' og 'Rottehullet' fra tv-serien 'Huset på Christianshavn' stadig ses. Især 'Rottehullet' står rigtig flot rødmalet og lyser op i gaden.

Et andet berømt christianshavner-hus er 'Gassernes hus' i Dronningensgade. Da Gasolin var på sit højeste, købte medlemmerne nemlig et hus sammen - og et par har stadig adresse i det toetagers hus.

Københavns smukkeste tårn
Vor Frelser Kirke er ud over at være byens smukkeste tårn også et af Københavns mest spektakulære udsigtspunkter.

Det koster 25 kroner at komme op i den 90 meter høje kirke, og der er efter sigende 400 trin op i det høje tårn, heraf 150 udvendige trin på den spiralformede trappe.

Tyrkisk badstue i Sofiebadet
Sofiebadet har igennem et århundrede været en institution på Christianshavn. Bygningen er fra 1909 og er Københavns ældste, fungerende badeanstalt. Her kan man både få et varmt karbad, en tur i saunaen, massage og specielle oliebade.

Annonce:

I 2009 starter en ombygning, der både vil udvide Sofiebadets nuværende plads, og som giver København sit første, tyrkiske bad

Historiske fakta
Navnet Christianshavn optræder for første gang i de gamle arkiver i et dokument fra 5. april 1619. Det er et fundations- eller frihedsbrev, som angiver, at enhver - uden afgift - kan få et skøde på sin grund, hvis der på grunden opføres en god købstadsbygning. Og i tilgift blev der givet frihed for al borgerlig skat og tynge, samt syv års frihed for udførselstold.

Kilde: Kjøbenhavns Diplomatarium

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Populært i Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Omkvædet klinger hult fra den socialdemokratiske regering

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: