Noter fra Paris, Danmark

Måske kommer det som en overraskelse. Men der bor kun godt 12 mennesker i Paris. I ni huse. Ved en landevej, hvor der passerer 5000 biler om dagen. Midt i Danmark.

Familien Olesen bor i Paris. Det er en almindelig familie i et parcelhus. Lidt ude på landet, mellem Lemvig og Struer.
'Vejdirektoratet har været ude og måle, og der kommer 5000 biler gennem byen om dagen. Ellers sker her ikke en skid', fortæller Thomas Olesen, den eneste unge i Paris.
Han har boet her hele sit liv, sammen med sin far, mor og storebror og synes egentlig her er rart. Bilerne vænner man sig til. Men man skal høre på mange dårlige vittigheder, om Paris.

Havnefest
Paris ligger altså i Vestjylland og er en meget lille landsby i Gudum Sogn, 7,5 kilometer fra Lemvig. Den ligger i Lemvig Kommune og hører til Region Midtjylland.
Jeg var stoppet i Paris, da jeg så byskiltet.
Det er et af de gammeldags blå med hvid tekst, og indbyggerne er blevet enige om, at de ikke vil have et af de nye hvide. Selvom det teoretisk kunne få farten sat ned fra de 70 til 50 kilometer i timen gennem byen.
På den anden side er Paris ikke særlig lang og der er endnu ingen af indbyggerne, der har haft problemer med de gennemkørende biler. Indbyggerne holder by- og havnefest en gang om året, men da der ikke er ret meget vand hvor de er, nøjes de med havedammene i husene.

Ingen butikker eller cafeer
Egentlig havde jeg forestillet mig, jeg skulle spise en is eller en frokost i Paris. Men der er simpelthen ingen butikker. Overhovedet. Og sådan ser det ud i mange af de småbyer, jeg er kommet igennem, siden afgangen fra Låsby for to dage siden.

Låsby er såmænd også hårdt ramt. Kromanden har lavet sit eget museum hvor han gemmer en enkelt ting fra hver af de brancher, der forsvinder fra byen. Han har postkassen fra det gamle postkontor og en pumpe til petroleum fra købmanden. Nu er der snart kun ham selv tilbage.

- Der er mange der flytter hertil på grund af motorvejen. Men butikkerne er der åbenbart ingen der vil have', siger han.

<br /><i>Se Låsby gamle museum her</i></p><p><b>Udsigter <br /></b>Fra Låsby gik turen til Ringkøbing, hvor jeg tilbragte aftenen på Hotel Fjordgården med udsigt udover fjorden fra Restauranten og lyden af en vandrutchebane fra wellnesscenteret som underlægningsmusik på værelset.</p><p>Jeg mødte en lokal i receptionen og spurgte om der var noget bestemt jeg SKULLE se, før jeg kørte videre. <br /> - Nej. Egentlig ikke. Måske havnen?', sagde hun trist og fortsatte:</p><p>- Men det er nok bare mig, der har det sådan, jeg vil hellere væk', sagde hun og slog blikket ned. <br /> Ringkøbing og omegn er ellers smuk for en udeforstående.</p><p>Man kan køre dertil langs vandet og der er store, norsk-ejede vindmølleparker, vejene snor sig venligt og føjeligt og lyset falder blødt på asfalten. <br />I dag er jeg nået til Struer og imorgen går turen videre til Skagen på den videre jagt på det Danmark, jeg jo godt ved findes allerede. Som den snog, jeg så sole sig på en rasteplads ved Skanderborg, sølvgrå og væver og lynende hurtig stak den ind i skoven igen. <br />Ind i skyggerne. <br /><br /><iframe src="http://front.xstream.dk/eb/customers/eb/mediamaker_player.php?id=21201&amp;community=1&amp;width_player=294" width="294" height="246" frameborder="no" border="0" framespacing="0" marginheight="0" marginwidth="0" vspace="0" hspace="0" scrolling="no" /></p>