Syv smukke bilture i Danmark

Når først du er kommet ud af byen, kan en køretur i Danmark sagtens være en stor fornøjelse. Se bare her

Få hjul under fødderne og kør på opdagelse i Danmark. For eksempel på et af de syv steder i artiklen nedenfor. Billedet her er taget på vej mod stranden ved Fjerritslev i Nordjylland. (Foto: Rumle Skafte)
Få hjul under fødderne og kør på opdagelse i Danmark. For eksempel på et af de syv steder i artiklen nedenfor. Billedet her er taget på vej mod stranden ved Fjerritslev i Nordjylland. (Foto: Rumle Skafte)

Du behøver ikke at rejse til hverken USA, Sydfrankrig eller Toscana for at få et fedt roadtrip. Faktisk er der masser af herlige muligheder i smukke Danmark.

Se på villaer i mangemillionerkronersklassen på Strandvejen nord for København, oplev den smukke fynske natur eller se, hvorfor så mange malere gennem tiden har valgt at rejse til toppen af Danmark.

Avis Biludlejning, der er blandt de firmaer der kan udstyre dig med et motoriseret køretøj, hvis du ikke selv ejer et, giver her syv gode tips til roadtrips i ikke Guds, men dronningens eget land.

- Mange danskere ejer ikke selv en bil, og det kan betyde, at de går glip af en masse oplevelser, fordi de ikke ligger centralt placeret i forhold til offentlig transport. Heldigvis er billeje ret udbredt og nemt tilgængeligt i Danmark, og det er derfor en oplagt løsning at leje en bil og køre ud på opdagelse i landet, siger Kasper Gjedsted, administrerende direktør for Avis Biludlejning i Danmark.

Sol, Sejerøbugt og Sommerland Sjælland
Sejerøbugten er navnet på havområdet mellem Sjællands Odde og Røsnæs i det nordvestlige Sjælland. Området er kendt for dets grønne natur og brede sandstrande, blandt andet den børnevenlige strand, Gudminderup Strand, som to gange er blevet kåret til Danmarks bedste. Fordelen ved at leje en bil er, at når I har fået nok sand mellem tæerne, kan I nemt fortsætte til Sommerland Sjælland, der ligger blot et kvarters kørsel derfra. Her kan børnene prøve de 60 forskellige forlystelser, og når dagen er gået, kan de sove hele turen hjem på bagsædet i lejebilen. Afstanden mellem København og Gudminderup Strand er cirka 95 km, og det tager godt fem kvarter i bil fra hovedstaden.

Sejrøbugten er ikke landets mest kendte turistområde. Men faktisk er Gudminderup strand to gange kåret som landets bedste, og naturen her er utroligt smuk. (Foto: Simon Fals/Polfoto)

Sejlskibe og kunst langs Strandvejen
En lejebil kan også bruges til en køretur langs Strandvejen fra eksempelvis København til Hornbæk. Strækningen byder på idylliske havnepromenader og flotte skovområder. Lav et pitstop ved Rungsted Havn og studér de overdådige sejlskibe og yachts, som lægger til kaj hen over sommeren. En udlejningsbil giver også muligheden for at slå et smut forbi Louisiana i Humlebæk, som frem til september byder på den meget anmelderroste udstilling af Yoko Ono. Nord for Humlebæk kører man ind i et smukt skovterræn, inden Hornbæk Strand nås en times kørsel fra København. Afstanden fra København til Hornbæk er cirka 50 km, og det tager tre kvarter i bil fra København.

På strandvejen kan du se nogle af landets dyreste boliger. (Foto: Rasmus Flindt)

Få alt på Fyn
Fyn byder på mange forskellige områder med en lang række turistattraktioner. Kør eksempelvis til Egeskov Slot mellem Odense og Svendborg, som stadig bebos af den adelige familie. Slottet er fra 1554 og blev bygget af Frands Brockenhuus og betegnes som et af Europas bedst bevarede renæssanceslotte. Aftenen og natten kan I tilbringe på den fredede Falsled Kro, tæt ved Millinge på Sydvestfyn, som er kendt for sit lækre køkken. Kroen blev opført i 1700-tallet og blev en kongelig privilegeret kro i 1851. Det tager knap to timer at køre til Egeskov Slot fra København.

Det smukke Egeskov Slot på Fyn. (Foto: Simon Fals/Polfoto)

Fra Krøyer til Drachmann
Sæt jer bag rattet og tag på udflugt til Danmarks nordligste område - Skagen. Byen er kendt for sine mange solskinstimer, sit specielle lys og de gulkalkede huse med røde tegltage og hvidmalede vinduer. Byen har derfor tiltrukket et væld af kendte danske malere gennem tiden, og man kan se mange af deres malerier på Skagens Museum. Med en bil følger stor fleksibilitet, så du også kan nå at besøge Frederikshavn på Nordjyllands østkyst. Havnebyen rummer udover skibsværfter og fiskerihavnen også en masse spændende butikker og ikke mindst restauranter, der serverer friskfangede fisk. Afstanden fra Aarhus til Skagen og Frederikshavn er hhv. 226 km og 182 km.

Skagen er populær blandt både danskere og tyskere. (Foto: Kirstine Krefeld)

Go west
Danmarks vestligste punkt, Blåvandshuk, er blandt andet kendt for sit 39 meter høje fyrtårn. Fra toppen er der en god udsigt over Horns Rev og verdens største havmøllepark. Er man mere til historie og kultur, er Danmarks ældste by Ribe også et visit værd. Her kan man få indblik i byens dramatiske historie - eksempelvis ved at følge vægteren, når han hver dag fra maj til oktober går sin runde gennem byens brostensbelagte, middelalderlige gader. Mellem Blåvandshuk og Ribe ligger Fanø, som både byder på strand, nationalpark og store naturoplevelser. Det er oven i købet let at komme dertil via bilfærgen, hvor lejebilen kan tages med, og den 12 minutter lange sejltur kan bruges til at spotte sæler. Det tager knap tre timer at køre til Ribe fra København, mens det tager ca. en time og tre kvarter fra Aarhus.

Danmarks største havmøllepark kan ses fra Blåvandshuk. (Foto: Lars Skaaning/Polfoto)

Safari på Lolland
Knuthenborg Safaripark er et enormt naturområde ved Maribo på Lolland og er Nordeuropas største safaripark med mere end 1.200 vilde dyr. Parken henvender sig primært til besøgende i bil, og har du ikke bil, er der mange af de eksotiske dyr, som du ikke får mulighed for at se. Her er en lejebil vejen frem. Se eksempelvis zebraer, giraffer, tigre, kænguruer og aber leve i det fri, imens du kører rundt med familien og føler, at du er midt på den afrikanske savanne. Der er også mulighed for at underholde børnene på Danmarks største natur- og vandlegeplads i Knuthenborg Gods’ gamle frugthave. Der er 142 km fra København til Maribo, og det tager omkring to timer at køre derned fra Hovedstaden.

Giraffer og zebraer i Knuthenborg Safaripark. (Foto: Bo Svane/Polfoto)

Kør 70 millioner år tilbage i tiden
Tag lejebilen til den sydøstlige del af Sjælland og besøg et af Danmarks største naturvidundere, Møns Klint. Omkring 250.000 mennesker kører hvert år til spidsen af Møn for at opleve de kridhvide kalkstensklitter, som er over 70 millioner år gamle. En gåtur langs vandkanten giver dig mulighed for at finde forstenede fossiler af dyr som eksempelvis blæksprutter, søpindsvin og muslinger. Her kan I også besøge GeoCenter Møns Klint, der viser udstillinger for hele familien af gamle dinosaurus-fossiler og livet i Danmark for mange millioner år siden. Der er 136 km fra København til Møns Klint, og køreturen tager omkring to timer.

På Møns Klint kan du finde rav på stranden eller blot kaste sten i vandet. (Foto: Jakob Carlsen/Polfoto)

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Hvordan synes Mette Frederiksen selv, det går?