Aktiv ferie: Højt humør på højskole

Tag familien med på sportsferie herhjemme og få en sommerferie med knald på

(Foto: Sif Meincke)
(Foto: Sif Meincke)

En aktiv ferie med både vandsport, boldspil og gymnastik behøver ikke foregå på udenlandske sportsresorter. Vælg i stedet et højskoleophold i Danmark, hvor I er sammen med andre børnefamilier.

Ferie har talt med en håndfuld danskere, som har tilbragt ferien på Oure Familiehøjskole.

Charlotte Wedel-Heinen, Hillerød
På ferie med mand og deres to børn. Uddannet korrespondent, men arbejder i øjeblikket i en skibutik.

Hvorfor har du valgt et højskoleophold som feriemål?

Hele familien er meget sporty. Det er en rigtig stor del af vores hverdag. Min søn spiller fodbold på højt plan, 50 km væk fra hjemmet, tre gange om ugen. Vi var her også sidste år – og kommer også næste år. Det er bare fedt at kunne dyrke sport, som interesser os hver især og så samtidig at kunne dele det.

Dyrker du motion i hverdagen?

Til dagligt dyrker jeg spinning, boksning, løb og styrketræning.

Camilla Victoria Marcinkowski, Århus
Journalist. På højskole med sin mor og sine to børn.

Hvorfor har du valgt et højskoleophold som feriemål?

Skiferie har altid være min yndlingsferie, så nu ville jeg finde en sommerudgave af det. Her er det sportslige niveau højt, og der er meget socialt og gang i den om aftenen. Det er en rigtig god måde at være sammen med sine børn på. Vi har hver vores aktiviteter, og samtidig deler vi en masse oplevelser.

Dyrker du motion i hverdagen?

Jeg er afhængig af motion. Jeg løber rigtig meget, men har desværre fået et par løbeskader, så jeg må drosle lidt ned på det og er i stedet for begyndt på mountainbike. Jeg er uddannet yogalærer og dyrker derfor også det rigtig meget. Jeg spiser også ret sundt og drikker mest soyamælk.

Til gengæld er jeg afhængig af 85 pct. chokolade, og jeg begynder altid dagen med et stort stykke til morgenmad inden sport og arbejde. Faktisk tager jeg slet ikke af sted med overnatning uden at have en plade med mig. Men jeg ryger ikke, og jeg drikker heller ikke meget alkohol.

Merete Daniel Nielsen, Vanløse
Vicedirektør i REG LAB. På højskole med sin mand og deres tre børn. Den ældste af børnene er på ungdomshøjskole samme sted.

Hvorfor har du valgt et højskoleophold som feriemål?

Det er dejligt at prøve noget andet end daseferier. Det er ny inspiration. Her prøver vi noget forskelligt hver dag.

Det er første gang, vi tager på aktiv sommerferie, men vi er altid af sted på ski om vinteren.

Dyrker du motion i hverdagen?

I hverdagen er hele familien ret aktiv. Jeg løber og dyrker yoga en gang om ugen.

Vi er rimelig sunde, men kunne ikke drømme om at være fanatiske.

Martin Bender, København
Event- og kongresdirektør i Wonderful Copenhagen.På højskoleferie med sin kone og deres to døtre.

Hvorfor har du valgt et højskoleophold som feriemål?

Aktivferie som denne er vores sommersvar på skiferie. Der skal helst ske noget, og her er alt præsenteret for os, vi skal hverken arrangere dagen eller maden. Alt er lavet, det er en perfekt ferie for os.

Dyrker du motion i hverdagen?

Vi har normalt en travl hverdag, hvor der ikke er så meget tid til sport, så det er fedt at komme her. Derhjemme løber jeg, kører gokart i weekenden og spiller golf.

Jens Dolmer, Nykøbing Falster
Professionel sejler. På højskole med sin kone og deres datter.

Hvorfor har du valgt et højskoleophold som feriemål?

Jeg har selv gået på efterskole her, så det er ren nostalgi at komme tilbage. Men det er måden, vi er sammen på, som vi synes er fantastisk. Derhjemme laver vi hver vores sport. Her er vi sammen om det, og det er en god måde at holde ferie på. Og så får man snust til alle mulige nye sportsgrene. Vores datter er vild med det og med de nye venskaber, som opstår her.

Dyrker du motion i hverdagen?

Min hverdag er fyldt med sport – når jeg ikke er ude og sejle, styrketræner jeg. Vi lever ret sundt hjemme. Jeg er tidligere økologisk landmand, så økologien sidder fast i mig.

Om familiehøjskolen Oure
En uge på Oure koster for to børn og to voksne 13.550 kr. Der er fuld forplejning. Tre gange om dagen er der buffet med lækker og sund mad med råvarer fra lokale gårde.

Der er hver dag to gange to timers intensiv undervisning indenfor et stort udvalg af sportsgrene.

Aftenerne på højskolen lægger op til sociale aktiviteter med de andre familier, rødvinshygge, beach volley eller foredrag.

Læs mere om sommerhøjskole på www.oure.dk

Andre udbydere af aktiv sommerhøjskole
Vejle idrætshøjskole, Nordjyllands idrætshøjskole, Aalborg sportshøjskole, Bosei - idrætshøjskolen på Sydsjælland, Idrætshøjskolen i Sønderborg, Silkeborg Højskole, Idrætshøjskolen Århus, Gymnastik og idrætshøjskolen ved Viborg, Gerlev Idrætshøjskole.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Hent flere
Hent flere