Nu er der selvbetjent bagagedrop i CPH

Rejser du med SAS eller Norwegian bliver det nu hurtigere at komme fra check-in til gate

Nu er det blevet lidt hurtigere at komme igennem Københavns Lufthavn. For SAS og Norwegian har nu indført selvbetjent bagagedrop, hvilket betyder, at kunderne ikke blot automatisk kan tjekke ind, men altså også selv aflevere deres bagage.

Tidligere har det været en noget flad fornemmelse at have tjekket in ved en automat på rekordtid for så blot at skulle vente i mange mnutter i køen til baggage drop. Men med 12 nye selvbetjente bagagedrop kan de to store skandinaviske flyselskaber nu også give de rejsende skandinavisk effektivitet.

Se også: TV: Sådan kommer du hurtigt gennem lufthavnen

I praksis foregår den selvbetjente bagageaflevering således, at en helt enkel håndscanner aflæser det bagagemærke, man i forvejen selv har printet ud.

Derefter lægger man bagagen på bagagebåndet og sender af sted. Skulle bagagen være for tung eller for stor, giver en info-skærm enkle bud på løsninger ligesom flyselskaberne hele tiden har personale i nærheden, der kan hjælpe.

Se også: Verdens bedste lufthavnsmad i København

Planen er, at flere flyselskaber følger med og at flere rejsende vil få mulighed for selvbetjent baggage drop i fremtiden.

- Men i første omgang gør vi det, som man spiser en elefant. Man tager den i små bidder af gangen, siger Søren Hedegaard Nielsen, pressechef i Københavns Lufthavn.

- Således er det er altså kun for rejsende inden for Schengen samt London indtil videre.

Se også: Se alle fly der letter og lander i CPH

Søren Hedegaard Nielsen beretter ligeledes, at de charterrejsende hos SAS og Norwegian (eksempelvis Apollo) også må vente lidt endnu, før systemet også tilbydes disse flypassagerer.

Og passagerchef i Københavns Lufthavn, Marie-Louise Lotz, tilføjer:

- Vi har fokus på at give passagererne en enklere og hurtigere vej gennem lufthavnen, ligesom vi arbejder på at reducere flyselskabernes omkostninger. Det er to af vores strategiske fokusområder, og derfor er det ekstra tilfredsstillende, at de selvbetjente bagagedrops understøtter begge dele.

Se også: Vi slår vores skandinaviske naboer på skønhed

I går blev cirka 3.000 kufferter checket ind ved hjælp af selvbetjening.

Langt størstedelen af CPHs rejsende tjekker i dag ind enten online eller ved hjælp af en af de 99 selvbetjenningsautomater i lufthavnen.

Se også: Uundværlige apps på din ferie

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Ferie
Seneste i Ferie
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere